Ingredienser
-
Risalamande
-
0.5 portion kold Gammeldags risengrød
-
1 vaniljestang, kornene
-
2 spsk. flormelis
-
60 g mandler, smuttede
-
3 dl piskefløde
-
Appelsinsirup
-
30 g smør
-
6 spsk. sukker
-
1 stjerneanis, knust
-
3 appelsiner, saft og skal
-
3 spsk. Cointreau
Et par ord om vores opskrift
Risalamande lyder fransk og fornemt, men er faktisk en pæredansk dessert. Det er intet mindre end vores foretrukne spise juleaften efter anden og/eller flæskestegen.
Hvis du tænker over, hvor godt risalamande smager … vil du så ikke give os ret i, at det er synd, at vi kun spiser det 1-2 gange om året? Og næsten altid i de kolde måneder.
En portion iskold risalamande med appelsinsirup (i stedet for mormors kirsebærsovs) vil være en perfekt dessert på en hvilken som helst lun aften året rundt.
Ingredienser
Risalamande |
|
0.5 portion kold Gammeldags risengrød | |
1 vaniljestang, kornene | |
2 spsk. flormelis | |
60 g mandler, smuttede | |
3 dl piskefløde | |
Appelsinsirup |
|
30 g smør | |
6 spsk. sukker | |
1 stjerneanis, knust | |
3 appelsiner, saft og skal | |
3 spsk. Cointreau |
Sådan gør du
1
Færdig
|
RisalamandeRør vanilje, flormelis og de grofthakkede mandler i risengrøden |
2
Færdig
|
Gem 12 mandler, som du skærer i splitter til pynt |
3
Færdig
|
Pisk fløden ret stiv og rør sammen med resten |
4
Færdig
|
AppelsinsirupSmelt smør og sukker |
5
Færdig
|
Tilsæt stjerneanis og appelsin og kog ind til en lidt tynd sirup – det tager ca. 10 minutter |
6
Færdig
|
Tilsæt Cointreau og kog med 1 minut |
7
Færdig
|
Anret kold risalamande med lun appelsinsirup og mandelsplitter |