Ingredienser
-
Gazpacho
-
50 g hvidt brød uden kerner og skorpe
-
1 ds. flået tomat
-
1 agurk
-
2 stængler blegselleri
-
1 salatløg
-
1 fed hvidløg
-
1 rød peber
-
2 spsk. olie
-
0.5 citron, saften
-
0.5 tsk. salt
-
Chili
-
Hvidløgsrejer
-
12 kæmperejer
-
3 spsk. olie
-
2 fed hvidløg
-
0.5 tsk. salt
-
Chiliflager
Et par ord om vores opskrift
Hvor italiensk mad er hyggelig og indsmigrende, er der mere temperament over det spanske køkken. Mere chili, mere hvidløg, mere kapow. Hvis du har smagt en af de klassiske små lerskåle fyldt med sydende rejer i olie og hvidløg, vil du vide, hvad vi mener.
Det er præcis disse hvidløgsrejer – i en lidt afdæmpet version – der skal med som tilbehør til den kolde, spanske tomatsuppe, gazpacho. Du kan eventuelt droppe rejerne og servere suppen af små glas som en lille, kold tapas på en større tapasbuffet. Eller du kan erstatte rejerne med kammuslinger.
Gazpacho er en frisk, velsmagende og uhyggeligt sund forret, som kan laves på under 15 minutter. Dybest set propper du bare alting i blenderen, og så er der serveret. Et glas kølige spanske bobler, cava, passer godt til. Caramba?!
Ingredienser
Gazpacho |
|
50 g hvidt brød uden kerner og skorpe | |
1 ds. flået tomat | |
1 agurk | |
2 stængler blegselleri | |
1 salatløg | |
1 fed hvidløg | |
1 rød peber | |
2 spsk. olie | |
0.5 citron, saften | |
0.5 tsk. salt | |
Chili | |
Hvidløgsrejer |
|
12 kæmperejer | |
3 spsk. olie | |
2 fed hvidløg | |
0.5 tsk. salt | |
Chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
GazpachoSmuldr brødet ned i blenderen og hæld tomaterne over |
2
Færdig
|
Skræl agurken |
3
Færdig
|
Skær alle grøntsager i mindre stykker, der kan gå i blenderen |
4
Færdig
|
Blend alle ingredienser og stil suppen koldt |
5
Færdig
|
HvidløgsrejerTræk rejerne på spid |
6
Færdig
|
Steg hvidløg og krydderier 1 minut i olien |
7
Færdig
|
Rist rejerne på hver side i hvidløgsolien, til de skifter farve |
8
Færdig
|
Servér suppen iskold og rejerne lune |