Opskrift: Ægte indisk butter chicken
med cremet sovs og mandler

0 0
Opskrift: Ægte indisk butter chicken

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Yoghurtmarinade
15 peberkorn
15 kardemommekapsler, kornene
7 nelliker
1 stjerneanis
3 tsk. salt
2 tsk. kanel
2 tsk. spidskommen
2 tsk. korianderfrø
2 tsk. fennikelfrø
2 tsk. gurkemeje
1 tsk. chiliflager
0.5 muskatnød, revet
20 g ingefær, revet
4 fed hvidløg, revet
1 lime, saften
4 spsk. olie
5 dl yoghurt
1 hel kylling
Sovsen
100 g smør
3 store løg
75 g mandler
1 ds. flået tomat

Mild, rund og rar indermad for hele familien

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

  • Yoghurtmarinade

  • Sovsen

Et par ord om vores opskrift

Del

Den verdensberømte ret butter chicken (smørkylling) blev opfundet af en restauratør i Delhi i 1950’erne og gik hurtigt sin sejrsgang kloden rundt – og er i dag mere populær i udlandet end i Indien.

Hvordan smager en ægte indisk butter chicken så? I forbindelse med en test af fabriksfremstillede butter chicken-produkter i Politiken udtaler den herboende indiske restauratør Amer Sulman, at de danske bud på butter chicken er for stærke, smager for meget af ingefær og er for grove i konsistensen.

Efter Amer Sulmans mening skal en butter chicken være en cremet ret med en mild smag af blandt andet julekrydderier som kanel og kardemomme. Hørt!

I mange danske og udenlandske opskrifter på butter chicken mangler én væsentlig ingrediens pudsigt nok: Smør!? Dét skal der naturligvis i retten, med mindre du har adgang til den indiske pendant, ghee, der er en slags klaret smør.

Lad det være sagt med det samme: Det tager tid at lave en ægte indisk butter chicken! Heldigvis er det ikke spor svært, retten smager så fabelagtigt godt, at det er al ventetiden værd. Butter chicken er en ret, du kan invitere selv kræsne gæster på, og som børn også vil elske. Den milde kyllingeret smager og dufter præcis, som der gør på bedre inderrestauranter.

Bliv ikke forskrækket over den lange liste med krydderier. De skal bare i en morter og videre ned i yoghurtmarinaden, som kyllingen skal hygge sig i mindst 10 timer (gerne længere). Når først marinaden er lavet, er 70% af arbejdet overstået, for den bruges også som basis i sovsen – så hvis du lægger kyllingen i marinade om morgenen, er der ikke så meget besvær om aftenen, hvor din butter chicken skal laves færdig.

Okay, okay: Hvis du ikke ORKER alle de krydderier, kan du erstatte de tørre krydderier med 4 spsk. garam masala, som du kan købe færdigblandet. Men tilføj lige 2 tsk. kanel og 1 tsk. kardemomme.

Det er vigtigt, at du først steger kyllingen i ovn (eller på grill) og bagefter koger den med i sovsen. Ovnstegningen giver kyllingeskindet en mørk overflade, som er afgørende for sovsens smag.

Som tilbehør til butter chicken kan du servere ris, friskbagte naanbrød og en indisk raitasalat med bl.a. yoghurt, agurk og mynte.

Ingredienser

Antal personer:
Yoghurtmarinade
15 peberkorn
15 kardemommekapsler, kornene
7 nelliker
1 stjerneanis
3 tsk. salt
2 tsk. kanel
2 tsk. spidskommen
2 tsk. korianderfrø
2 tsk. fennikelfrø
2 tsk. gurkemeje
1 tsk. chiliflager
0.5 muskatnød, revet
20 g ingefær, revet
4 fed hvidløg, revet
1 lime, saften
4 spsk. olie
5 dl yoghurt
1 hel kylling
Sovsen
100 g smør
3 store løg
75 g mandler
1 ds. flået tomat
3 fra 8 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Knus alle tørre krydderier til pulver i en morter

2
Færdig

Rør krydderierne med de øvrige ingredienser til en tyk marinade

3
Færdig

Klip kyllingen i 10 stykker, som skal sovses godt ind i marinaden

4
Færdig

Lad marinere på køl - mindst 10 timer, gerne op til 24 timer eller mere

5
Færdig

Brug fingrene til at fjerne det meste marinade (skal gemmes!) fra kyllingestykkerne

6
Færdig

Bag kyllingen 30 minutter midt i en 200 grader varm ovn

7
Færdig

Smelt smørret i en tykbundet gryde, skær løgene i tynde skiver og steg dem ved middelsvag varme i 10 minutter, til de er blanke og bløde

8
Færdig

Hak imens mandlerne groft og rist lysebrune på en pande

9
Færdig

Hæld mandler, tomater og den overskydende marinade ned til løgene

10
Færdig

Hæld også saften fra de ovnstegte kyllingestykker med ned i gryden

11
Færdig

Kog sovsen under låg i 15 minutter

12
Færdig

Blend sovsen til en tyk creme

13
Færdig

Læg kyllingestykkerne ned i gryden og hæld sovsen over

14
Færdig

Kog kylling og sovs ved svag varme under låg i 15 minutter - pas på det ikke brænder på

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Bedøvende dejlig White Russian
forrige
Opskrift: Bedøvende dejlig White Russian drink
Opskrift: Grønkålssmoothie – en vegansk vitaminbombe
næste
Opskrift: Grønkålssmoothie – en vegansk vitaminbombe
Opskrift: Bedøvende dejlig White Russian
forrige
Opskrift: Bedøvende dejlig White Russian drink
Opskrift: Grønkålssmoothie – en vegansk vitaminbombe
næste
Opskrift: Grønkålssmoothie – en vegansk vitaminbombe

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here