• Forside
  • Boller
  • Opskrift: Koldhævede havregrynsboller (røremaskine)

Opskrift: Koldhævede havregrynsboller (røremaskine)
- med surdej, honning og ølandshvede

0 0
Opskrift: Koldhævede havregrynsboller (røremaskine)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Surdej
1 dl hvedemel
1 dl grahamsmel
1 dl rugmel
3 dl vand
Hoveddej
6 dl vand
0.5 dl surdej
5 g gær
1 spsk. salt
1 tsk. honning
100 g grovvalsede havregryn
300 g fuldkorns ølandshvedemel
250 g hvedemel
Desuden
Olivenolie til pensling

Sprøde, luftige boller med en forrygende smag

Ingredienser

  • Surdej

  • Hoveddej

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Havregryn er så pivsundt, at vi alle sammen burde spise det så ofte som muligt. Din mave får masser af fibre og proteiner at lege med, vitaminer og mineraler står i kø, og din mæthedsfornemmelse varer meget længere (hvilket opvejer havrens relativt høje kalorieindhold).

Havregrynene og ølandshveden i disse boller giver dem en fyldig, let sødlig smag, som du vil elske. Og det gælder uanset om du bruger havregrynsbollerne som morgenbrød med ost eller marmelade, som frokostboller med leverpostej eller kødpålæg, eller som kuvertbrød til aftensmaden.

Dejen er rørt med en røremaskine, som gør dejen sej og krummen i de færdigbagte boller både luftig og saftig. Skorpen bliver sprød og smuk.

Har du ikke en røremaskine, skal du bruge mere mel og flere gryn: Prøv dig frem, til dejen har den ønskede konsistens.

Surdejen kan du købe i gode bagere eller på nettet, men du kan også nemt selv lave den efter denne opskrift, som vi har lånt hos brødgeniet Meyer. Surdejen skal lige stå 4 dage, før den er klar.

Denne portion giver 12-14 boller, der smager bedre end noget brød, du kan købe hos en bager.

Ingredienser

Antal personer:
Surdej
1 dl hvedemel
1 dl grahamsmel
1 dl rugmel
3 dl vand
Hoveddej
6 dl vand
0.5 dl surdej
5 g gær
1 spsk. salt
1 tsk. honning
100 g grovvalsede havregryn
300 g fuldkorns ølandshvedemel
250 g hvedemel
Desuden
Olivenolie til pensling
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Surdej

Rør mel og vand sammen. Opbevar i en plasticbøtte uden låg på. Lad surdejen stå 4 dage ved stuetemperatur. Nu er dejen forhåbentlig syrlig, let flydende og klar til brug. Ellers lad den stå 1-2 dage mere.

2
Færdig

Hoveddej

Rør vand, surdej og gær sammen

3
Færdig

Hæld de øvrige ingredienser i, i denne rækkefølge

4
Færdig

Ælt 1 minut ved lav hastighed

5
Færdig

Ælt 5-10 minutter ved højeste hastighed - dejen skal slippe skålens sider og hænge i en fugtig klump på dejkrogen

6
Færdig

Prøv glutentesten: Tag en lille klat dej mellem fingrene og hiv i den - den skal kunne strækkes langt ud og blive næsten gennemsigtigt tynd - ellers ælt et par minutter mere

7
Færdig

Lad dejen hæve overdækket mindst 8 timer i køleskabet, gerne længere tid

8
Færdig

Lad dejen hæve 1 time ved stuetemperatur - dejen er nu fugtig og sej og skal hverken hæve eller æltes mere

9
Færdig

Tænd i mellemtiden for ovnen på 235 grader og lad bagepladen varme med

10
Færdig

Brug 2 skeer til at løfte klumper af dej over på bagepapir - der skal blive i alt 12-14 boller

11
Færdig

Pensl bollerne med olivenolie for at få en sprødere skorpe

12
Færdig

Løft nu bagepapiret over på den glohede bageplade (måske ved hjælp af et spækkebræt?)

13
Færdig

Bag bollerne 25 minutter midt i ovnen

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Misosuppe med kylling og broccoli
forrige
Opskrift: Misosuppe med kylling og broccoli
Opskrift: Spidskålssalat med æbler og blåbær
næste
Opskrift: Spidskålssalat med æbler og blåbær
Opskrift: Misosuppe med kylling og broccoli
forrige
Opskrift: Misosuppe med kylling og broccoli
Opskrift: Spidskålssalat med æbler og blåbær
næste
Opskrift: Spidskålssalat med æbler og blåbær

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here