Ingredienser
-
1 kylling
-
Souvlaki-marinade
-
1 dl olivenolie
-
1 citron, saften
-
1 stort rødløg, revet
-
4 fed hvidløg, revet
-
2 tsk. oregano
-
2 tsk. timian
-
2 tsk. rosmarin
-
2 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Corona-året har været skyld i mange aflyste rejser, blandt andet hjem til de græske øer. Ak, alle de gode, græske retter vi er gået glip af i 2020-2021.
De lækre grillspyd souvlaki er blandt de smage, vi har savnet. Så da det lune sensommervejr muliggjorde en tur ud til Weber-grillen, forsøgte vi os med en souvlaki-marineret kylling i den hede kuglegrill.
En souvlaki-marinade består af olivenolie og citron, løg og hvidløg, salt og peber samt oregano, timian og rosmarin. Jo længere kyllingestykkerne får lov til at marinere i marinaden, jo bedre smager de. Mindst 3-4 timer, men gerne et døgn eller mere.
Efter 40-45 minutter i kuglegrillen bliver kyllingen både sprød og saftig, og suset fra de græske øer er helt tydeligt. Det kan varmt anbefales; hold nu op, hvor smager det godt!
Som tilbehør til en græskinspireret kylling på grill skal du naturligvis servere en rigtig græsk salat, en tzatziki og måske en omgang nemme pommes frites i ovn.
Se også vores andre græske opskrifter
Ingredienser
1 kylling | |
Souvlaki-marinade |
|
1 dl olivenolie | |
1 citron, saften | |
1 stort rødløg, revet | |
4 fed hvidløg, revet | |
2 tsk. oregano | |
2 tsk. timian | |
2 tsk. rosmarin | |
2 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Klip kyllingen i 8-10 stykker |
2
Færdig
|
Bland marinaden sammen i en stor frysepose og anbring kyllingestykkerne heri |
3
Færdig
|
Lad marinere på køl i mindst 3-4 timer, gerne et døgn eller mere - husk at vende posen engang imellem |
4
Færdig
|
Grill kyllingestykkerne 35 minutter ved indirekte varme |
5
Færdig
|
Grill kyllingestykkerne 5-10 minutter direkte over de glødende kul for at få skindet sprødt |