Opskrift: Lasagne med laks og tomatsovs
- fennikel og ægte bechamelsovs

0 0
Opskrift: Lasagne med laks og tomatsovs

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Tomatsovs
3 spsk. olie
2 løg
2 fed hvidløg
2 stængler blegselleri
2 gulerødder
2 tsk. oregano
1 tsk. salt, peber
1 ds. flået tomat
Bechamelsovs
40 g smør
4 spsk. mel
4 dl mælk
0.5 tsk. salt, peber
0.5 muskatnød, revet
Fyld
400 g laks
1 fennikel
10 lasagneplader

Rig på smag og med masser af sunde grøntsager

Ingredienser

  • Tomatsovs

  • Bechamelsovs

  • Fyld

Et par ord om vores opskrift

Del

Det er nemt at forstå, hvorfor lasagne er en af danskernes middagsfavoritter. Hvem kan ikke lide lækkert fyld mellem bløde pastaplader og toppet med en cremet sovs?

Lakselasagne er en klassiker, især kombineret med spinat. Spicy Twist har allerede opskriften på en dejlig lakselasagne med spinat og revet ost, men der er god grund til også at bringe andre gode grøntsager i spil sammen med den sunde laks.

I denne opskrift skal du bruge fintsnittet fennikel, der lægges i et lag sammen med laksen og sørger for, at fisken holder sig saftig og lækker. I tomatsovsen indgår også en masse grøntsager: Løg, hvidløg, gulerod, blegselleri foruden den flåede tomat. Det er ikke alene sundt; det smager også afsindig godt, faktisk meget autentisk italiensk.

Sovsen på toppen er en ægte bechamelsovs, dvs. uden ost. Hvis du ikke kan undvære ost på din lasagne, kan du røre 2-300 gram gruyere eller mozzarella i bechamelsovsen, og så hedder det pludselig mornaysovs.

Som tilbehør til lakselasagne kan du servere en italiensk tomatsalat og måske en kurvfuld hjemmebagte kuvertflutes.

Ingredienser

Antal personer:
Tomatsovs
3 spsk. olie
2 løg
2 fed hvidløg
2 stængler blegselleri
2 gulerødder
2 tsk. oregano
1 tsk. salt, peber
1 ds. flået tomat
Bechamelsovs
40 g smør
4 spsk. mel
4 dl mælk
0.5 tsk. salt, peber
0.5 muskatnød, revet
Fyld
400 g laks
1 fennikel
10 lasagneplader
3 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Start med at lave tomatsovsen – det tager 20-25 minutter:

2
Færdig

Varm olien op i en gryde og småsteg de fint skårne grøntsager, til løgene bliver blanke

3
Færdig

Hæld krydderier og flået tomat ved og lad koge ind, til det meste væde er fordampet

4
Færdig

Nu er det tid til bechamelsovsen – det tager godt 10 minutter

5
Færdig

Smelt smørret i en gryde ved middelvarme

6
Færdig

Pisk mel i

7
Færdig

Pisk mælk i lidt ad gangen, så sovsen konstant når at tykne undervejs

8
Færdig

Rør krydderier i og lad sovsen småkoge ved lav varme 2 minutter - nu tykner den endnu mere

9
Færdig

Skær laksen i 0.5 cm tynde skiver

10
Færdig

Snit fennikel så tyndt som muligt, gerne på mandolinjern

11
Færdig

I et ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm) lægger du nu lasagnen i lag:

- først et lag med halvdelen af tomatsovsen

12
Færdig

- et lag lasagneplader

13
Færdig

- et lag laks og fennikel

14
Færdig

- et lag lasagneplader

15
Færdig

- slut af med tomatsovs og bechamelsovs

16
Færdig

Bag lasagnen 45 minutter på næstnederste rille i en 175 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Lam i kål i karry
forrige
Opskrift: Lam i kål i karry
Opskrift: Hjemmelavede baked beans
næste
Opskrift: Hjemmelavede baked beans
Opskrift: Lam i kål i karry
forrige
Opskrift: Lam i kål i karry
Opskrift: Hjemmelavede baked beans
næste
Opskrift: Hjemmelavede baked beans

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here