Ingredienser
-
Tomatsovs
-
3 spsk. olie
-
2 løg
-
2 fed hvidløg
-
2 stængler blegselleri
-
2 gulerødder
-
2 tsk. oregano
-
1 tsk. salt, peber
-
1 ds. flået tomat
-
Bechamelsovs
-
40 g smør
-
4 spsk. mel
-
4 dl mælk
-
0.5 tsk. salt, peber
-
0.5 muskatnød, revet
-
Fyld
-
400 g laks
-
1 fennikel
-
10 lasagneplader
Et par ord om vores opskrift
Det er nemt at forstå, hvorfor lasagne er en af danskernes middagsfavoritter. Hvem kan ikke lide lækkert fyld mellem bløde pastaplader og toppet med en cremet sovs?
Lakselasagne er en klassiker, især kombineret med spinat. Spicy Twist har allerede opskriften på en dejlig lakselasagne med spinat og revet ost, men der er god grund til også at bringe andre gode grøntsager i spil sammen med den sunde laks.
I denne opskrift skal du bruge fintsnittet fennikel, der lægges i et lag sammen med laksen og sørger for, at fisken holder sig saftig og lækker. I tomatsovsen indgår også en masse grøntsager: Løg, hvidløg, gulerod, blegselleri foruden den flåede tomat. Det er ikke alene sundt; det smager også afsindig godt, faktisk meget autentisk italiensk.
Sovsen på toppen er en ægte bechamelsovs, dvs. uden ost. Hvis du ikke kan undvære ost på din lasagne, kan du røre 2-300 gram gruyere eller mozzarella i bechamelsovsen, og så hedder det pludselig mornaysovs.
Som tilbehør til lakselasagne kan du servere en italiensk tomatsalat og måske en kurvfuld hjemmebagte kuvertflutes.
Ingredienser
Tomatsovs |
|
3 spsk. olie | |
2 løg | |
2 fed hvidløg | |
2 stængler blegselleri | |
2 gulerødder | |
2 tsk. oregano | |
1 tsk. salt, peber | |
1 ds. flået tomat | |
Bechamelsovs |
|
40 g smør | |
4 spsk. mel | |
4 dl mælk | |
0.5 tsk. salt, peber | |
0.5 muskatnød, revet | |
Fyld |
|
400 g laks | |
1 fennikel | |
10 lasagneplader |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Start med at lave tomatsovsen – det tager 20-25 minutter: |
2
Færdig
|
Varm olien op i en gryde og småsteg de fint skårne grøntsager, til løgene bliver blanke |
3
Færdig
|
Hæld krydderier og flået tomat ved og lad koge ind, til det meste væde er fordampet |
4
Færdig
|
Nu er det tid til bechamelsovsen – det tager godt 10 minutter |
5
Færdig
|
Smelt smørret i en gryde ved middelvarme |
6
Færdig
|
Pisk mel i |
7
Færdig
|
Pisk mælk i lidt ad gangen, så sovsen konstant når at tykne undervejs |
8
Færdig
|
Rør krydderier i og lad sovsen småkoge ved lav varme 2 minutter - nu tykner den endnu mere |
9
Færdig
|
Skær laksen i 0.5 cm tynde skiver |
10
Færdig
|
Snit fennikel så tyndt som muligt, gerne på mandolinjern |
11
Færdig
|
I et ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm) lægger du nu lasagnen i lag:- først et lag med halvdelen af tomatsovsen |
12
Færdig
|
- et lag lasagneplader |
13
Færdig
|
- et lag laks og fennikel |
14
Færdig
|
- et lag lasagneplader |
15
Færdig
|
- slut af med tomatsovs og bechamelsovs |
16
Færdig
|
Bag lasagnen 45 minutter på næstnederste rille i en 175 grader varm ovn |