Ingredienser
-
25 g gær
-
4 dl vand
-
1 dl yoghurt
-
500 g mel
-
100 g mysli
-
50 rosiner
-
2 tsk. kanel
-
1 tsk. salt
-
Pynt
-
Solsikkekerner
Et par ord om vores opskrift
Kender du dét: Der er situationer, hvor en stor, svulstig kage bliver for meget – og hvor et stykke almindeligt brød er for lidt?
Her passer disse skønne mysliboller perfekt ind i billedet. Kanel og rosiner giver bollerne den hyggelige smag af bagværk, mens mysli og traditionel bolledej trækker mere i retning af brød.
De nemme, sunde mysliboller kan bruges både som en laber bolle til kaffen (med eller uden smør) eller som det lille mellemmåltid hen ad eftermiddagen, når blodsukkeret er lavt. Mysliboller er jo også altid et hit på morgenbordet eller til brunch.
Det tager ingen tid at røre dejen sammen – ja, røre, ikke ælte. Det skal blive til en lidt klistret dej, som du former til boller med våde fingre. Efter hævning og en tur i ovnen står du med en pladefuld saftige, velsmagende mysliboller.
Du kan bruge al slags mysli i disse boller. Eller du kan blande 150 g havregryn, nødder, kerner og rosiner i dejen. Eller hvad med at lave din egen sunde mysli: Chia granola – det er dén blanding, vi har brugt i vores mysliboller.
Ingredienser
25 g gær | |
4 dl vand | |
1 dl yoghurt | |
500 g mel | |
100 g mysli | |
50 rosiner | |
2 tsk. kanel | |
1 tsk. salt | |
Pynt |
|
Solsikkekerner |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Opløs gæren i vandet |
2
Færdig
|
Rør alle ingredienser sammen til en klistret dej |
3
Færdig
|
Lad hæve 1 time tildækket et lunt sted |
4
Færdig
|
Form 10 klistrede boller med våde fingre, drys med solsikkekerner og lad efterhæve 30 minutter |
5
Færdig
|
Bag 20 minutter midt i en 200 grader varm ovn |