Ingredienser
-
1 kg nye kartofler
-
0.5 dl olivenolie
-
3 fed hvidløg
-
20 friske salvieblade
-
0.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
I sommerhalvåret er det svært at blive træt af nye kartofler med smør og lidt kruspersille. Her på Spicy Twists kartoffelredaktion erkender vi blankt, at vi kunne spise denne gyldne kombination hver dag. Gerne flere gange om dagen.
Men nye kartofler smager altså også pragtfuldt på 100 andre måder, så skulle vi alligevel ikke prøve at variere lidt?
De smagfulde italienere har fundet på at stege hvidløg og salvie i smør og vende friskkogt pasta heri. Det er en superenkel og meget lækker ret.
Vi foreslår et par små justeringer. Smørret byttes ud med olivenolie, der er meget, meget sundere. Og pastaen byttes ud med friskkogte nye kartofler.
Denne nye, italiensk-inspirerede kartoffelret smager helt forrygende til al den grillmad samt stegte kød og fisk, du serverer i løbet af sommeren.
Retten er superlet at lave. Kartoflerne skæres i små, mundrette stykker og koges 8-10 minutter i letsaltet vand. Imens snittes hvidløg helt fint og småsteger et par minutter i olien, så tilsættes strimlet salvie og lidt salt og steger med yderligere et par minutter, og til sidst vendes kartoflerne i blandingen.
Alt i alt tager retten et lille kvarters tid at tilberede. Meget hurtigere og lettere bliver det gode liv ikke.
Servér de nye italiensk-inspirerede kartofler til hvidløgsmarinerede grillspyd, torsk på grill som saltimbocca eller en sprød og saftig kylling på grill. Giv eventuelt en italiensk tomatsalat (caprese) til.
Ingredienser
1 kg nye kartofler | |
0.5 dl olivenolie | |
3 fed hvidløg | |
20 friske salvieblade | |
0.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær de rensede kartofler i mundrette bidder og kog i 8-10 minutter i letsaltet vand - hæld vandet fra |
2
Færdig
|
Varm olien op på en pande ved lav varme |
3
Færdig
|
Snit hvidløg i helt tynde skiver og steg langsomt i olien i 3-4 minutter, så hvidløget afgiver smag, men endelig ikke bliver brunt |
4
Færdig
|
Tilsæt strimlede salvieblade og salt og steg med 1-2 minutter |
5
Færdig
|
Vend de friskkogte kartofler i hvidløgs/salvie-olien, varm igennem og servér straks |