Opskrift: Nye kartofler på italiensk
med salvie og hvidløg

0 0
Opskrift: Nye kartofler på italiensk

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kg nye kartofler
0.5 dl olivenolie
3 fed hvidløg
20 friske salvieblade
0.5 tsk. salt

Mildt krydret kartoffelret til sommerens grill- og stegemad

Tilhører:
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

I sommerhalvåret er det svært at blive træt af nye kartofler med smør og lidt kruspersille. Her på Spicy Twists kartoffelredaktion erkender vi blankt, at vi kunne spise denne gyldne kombination hver dag. Gerne flere gange om dagen.

Men nye kartofler smager altså også pragtfuldt på 100 andre måder, så skulle vi alligevel ikke prøve at variere lidt?

De smagfulde italienere har fundet på at stege hvidløg og salvie i smør og vende friskkogt pasta heri. Det er en superenkel og meget lækker ret.

Vi foreslår et par små justeringer. Smørret byttes ud med olivenolie, der er meget, meget sundere. Og pastaen byttes ud med friskkogte nye kartofler.

Denne nye, italiensk-inspirerede kartoffelret smager helt forrygende til al den grillmad samt stegte kød og fisk, du serverer i løbet af sommeren.

Retten er superlet at lave. Kartoflerne skæres i små, mundrette stykker og koges 8-10 minutter i letsaltet vand. Imens snittes hvidløg helt fint og småsteger et par minutter i olien, så tilsættes strimlet salvie og lidt salt og steger med yderligere et par minutter, og til sidst vendes kartoflerne i blandingen.

Alt i alt tager retten et lille kvarters tid at tilberede. Meget hurtigere og lettere bliver det gode liv ikke.

Servér de nye italiensk-inspirerede kartofler til hvidløgsmarinerede grillspyd, torsk på grill som saltimbocca eller en sprød og saftig kylling på grill. Giv eventuelt en italiensk tomatsalat (caprese) til.

Ingredienser

Antal personer:
1 kg nye kartofler
0.5 dl olivenolie
3 fed hvidløg
20 friske salvieblade
0.5 tsk. salt
5 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær de rensede kartofler i mundrette bidder og kog i 8-10 minutter i letsaltet vand - hæld vandet fra

2
Færdig

Varm olien op på en pande ved lav varme

3
Færdig

Snit hvidløg i helt tynde skiver og steg langsomt i olien i 3-4 minutter, så hvidløget afgiver smag, men endelig ikke bliver brunt

4
Færdig

Tilsæt strimlede salvieblade og salt og steg med 1-2 minutter

5
Færdig

Vend de friskkogte kartofler i hvidløgs/salvie-olien, varm igennem og servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Nem hjemmelavet softice med chokolade (nicecream)
forrige
Opskrift: Nem hjemmelavet softice med chokolade (nicecream)
Opskrift: Limemarinerede laksebøffer på grill
næste
Opskrift: Limemarinerede laksebøffer på grill
Opskrift: Nem hjemmelavet softice med chokolade (nicecream)
forrige
Opskrift: Nem hjemmelavet softice med chokolade (nicecream)
Opskrift: Limemarinerede laksebøffer på grill
næste
Opskrift: Limemarinerede laksebøffer på grill

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here