Ingredienser
-
Kødboller
-
500 g hakket oksekød
-
2 løg, revet
-
2 spsk. soya
-
10 peberkorn, knust
-
1.2 liter vand
-
2 tsk. salt
-
Sovs
-
1 liter kogevand
-
1 bouillonterning
-
50 g ingefær, revet
-
3 fed hvidløg, knust
-
2 spsk. eddike
-
1 tsk. sukker
-
4 spsk. olie
-
4 spsk. hvedemel
-
Grøntsager
-
1 glaskål
-
3 gulerødder
-
2 rødløg
-
Bønnespirer
-
Koriander
Et par ord om vores opskrift
Lad det være sagt med det samme: Denne ret kunne lige så godt hedde kylling i ingefærsovs, and i ingefærsovs eller svinekød i ingefærsovs. Du vælger helt selv, hvilken type kød der skal i den lækre sovs.
Vi har lavet nogle små, nemme boller af oksekød, som kun skal koge nogle få minutter. Men du kunne også bruge skært oksekød (fx gullaschkød), som lige skal koge 1 times tid først.
Ingefærsovsen ligner og smager som noget, man kunne få på en bedre kineserrestaurant. Mild, cremet, behagelig og lige tilpas eksotisk.
Vi foreslår at bruge glaskål, gulerødder, rødløg og bønnespirer som grøntsager. Men lige som med kødet kunne det lige så godt være alt muligt andet: Broccoli, blomkål, mangetout-ærter, bok choi, vandkastanjer, whatever.
Som tilbehør smager ris dejligt. Ægnudler er bestemt også en mulighed. Og skal det være rigtigt kinesisk, serverer du en kande grøn eller sort te til.
Ingredienser
Kødboller |
|
500 g hakket oksekød | |
2 løg, revet | |
2 spsk. soya | |
10 peberkorn, knust | |
1.2 liter vand | |
2 tsk. salt | |
Sovs |
|
1 liter kogevand | |
1 bouillonterning | |
50 g ingefær, revet | |
3 fed hvidløg, knust | |
2 spsk. eddike | |
1 tsk. sukker | |
4 spsk. olie | |
4 spsk. hvedemel | |
Grøntsager |
|
1 glaskål | |
3 gulerødder | |
2 rødløg | |
Bønnespirer | |
Koriander |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør kød, løg, soya og peber sammen og lad hvile køligt 30 minutter |
2
Færdig
|
Form kødboller på størrelse med golfbolde og kog ca. 5 minutter i det saltede, kogende vand - bollerne er færdige, når de flyder ovenpå |
3
Færdig
|
Bland kogevand, bouillon, ingefær, hvidløg, eddike og sukker i en skål |
4
Færdig
|
Varm olien op ved middelvarme i en passende stor gryde og pisk melet i - det bliver helt klumpet |
5
Færdig
|
Pisk straks ingefærblandingen ud i melet lidt efter lidt, så sovsen hele tiden når at tykne |
6
Færdig
|
Til sidst er sovsen ikke særligt tyk, men nu skal den også småsimre under låg i 20 minutter, mens den tykner |
7
Færdig
|
Skær glaskål og gulerødder i 0.5 cm tykke stave og rødløgene i både |
8
Færdig
|
Smid grøntsagerne og kødbollerne ned i sovsen og kog med de sidste 5 minutter |
9
Færdig
|
Kog bønnespirerne med det sidste halve minut |
10
Færdig
|
Pynt med friske korianderblade |