Ingredienser
-
20 g gær
-
0.5 dl vand
-
1 tsk. salt
-
1 tsk. sukker
-
200 g yoghurt
-
300 g hvedemel
-
Nigellafrø
-
20 g smør, smeltet
Et par ord om vores opskrift
De indiske naan brød er labert tilbehør til hvad som helst. Som her på billedet: Den skønne linseret daal og den myntekrydrede yoghurtdressing raita.
Du kan bage naan på panden eller i ovn. Allerbedst ville det selvfølgelig være, hvis du havde en original indisk lerovn, en tandoor. Det har du nok ikke – det har vi desværre heller ikke, men ovnbagte naan er nu heller ikke at foragte.
Butter naan er ganske almindelige naan, som du pensler med smør til sidst. Det smager helt fantastisk. Hvis du vil spare på kalorierne, kan du bare droppe smørret. I stedet kan du evt. smøre brødene med lidt hvidløg, inden de skal i ovnen – så kan vi passende kalde dem garlic naan. Du kan også hygge dig med både hvidløg og smør.
Har du ikke nigellafrø, så pyt. De er ikke livsnødvendige for brødenes succes.
Ingredienser
20 g gær | |
0.5 dl vand | |
1 tsk. salt | |
1 tsk. sukker | |
200 g yoghurt | |
300 g hvedemel | |
Nigellafrø | |
20 g smør, smeltet |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør gær, vand, salt og sukker sammen |
2
Færdig
|
Rør yoghurt i |
3
Færdig
|
Ælt melet i, så du får en let fugtig dej |
4
Færdig
|
Lad hæve 30 minutter |
5
Færdig
|
Del dejen i 6 kugler og rul ud til 1/2 cm tykke pandekager (hvis du har et glat køkkenbord, behøver du ikke bruge mel ved udrulning) |
6
Færdig
|
Strø lidt nigellafrø på brødene og rul let en ekstra gang, så de sidder fast |
7
Færdig
|
Lad hæve 15 minutter |
8
Færdig
|
Bag 7-8 minutter øverst i en 235 grader varm ovn |
9
Færdig
|
Pensl de varme naan brød med smør og servér straks |