Ingredienser
-
1 kg roastbeef
-
1 tsk. korianderfrø
-
1 tsk. spidskommen
-
1 tsk. chiliflager
-
1 stjerneanis
-
2 tsk. salt
-
5 spsk. olie
Et par ord om vores opskrift
Roastbeef er ofte skåret af okseinderlår og er absolut ikke det møreste stykke kød på oksen. Til gengæld er udskæringen fuld af smag, og hvis roastbeefen bare skæres tyndt nok, er den skam også mør nok.
At koge kødet et kvarters tid før bruning er den sikre vej til en roastbeef, som er helt jævnt rød eller rosa indeni. Det er den måde, slagterne gør det på.
Her er roastbeefen krydret pikant med en håndfuld eksotiske krydderier, men den kan altså stadig spises med kold kartoffelsalat til – eller med pickles og peberrod på et stykke rugbrød dagen efter.
Ingredienser
1 kg roastbeef | |
1 tsk. korianderfrø | |
1 tsk. spidskommen | |
1 tsk. chiliflager | |
1 stjerneanis | |
2 tsk. salt | |
5 spsk. olie |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Læg kødet i kogende vand, der dækker, og kog 15 minutter |
2
Færdig
|
Pulverisér krydderierne, vend kødet i en smule olie og derefter krydderblandingen |
3
Færdig
|
Steg kødet i resten af olien, til der er brun stegeskorpe hele vejen rundt |
4
Færdig
|
Lad hvile 15 minutter og skær i tynde skiver |