Ingredienser
-
1 portion pizzadej
-
300 g mozzarella, revet
-
Tørret oregano
-
Kødsovs
-
3 spsk. olivenolie
-
1 stort løg, hakket
-
1 fed hvidløg, i tynde skiver
-
1 gulerod, i små firkanter
-
1 tsk. salt
-
1 tsk. sukker
-
1 spsk. balsamico
-
400 g hakket oksekød
-
1 ds. flået tomat
-
1 spsk. tørret basilikum
Et par ord om vores opskrift
Pizza med kødsovs (pizza bolognese) kombinerer to af danskernes absolutte livretter: Spaghetti med kødsovs – og pizza. Det er en ret, der simpelt hen ikke kan gå galt; ALLE vil elske den, hvis du laver den rigtigt.
Bare rolig: Det er pærelet. Du skal “bare” sørge for en sprød bund og en god kødsovs – og drysse med en masse revet mozzarella til sidst. Så sidder den lige i skabet.
Den sprøde bund får du ved at følge opskriften på den gode pizzadej. Desuden bliver resultatet bedst, hvis du har en bagesten at lægge i ovnen. Sådan én kan du købe hos Imerco – og køb gerne en stor træspatel med ved samme lejlighed; så bliver den bløde, ubagte pizza lettere at flytte fra køkkenbordet ind på bagestenen.
Tricket er nu at varme ovnen op med bagestenen stående på en rist i midten – og at bage pizzaen 5-6 minutter under grill. Så bliver resultatet næsten som hos din lokale pizza-franz.
Den skønne kødsovs skal laves rigtigt på italiensk manér. Med løg, hvidløg, gulerod og flåede tomater. Det tager præcis 30 minutter og er hvert et minut værd.
Til sidst må du ikke spare på mozzarellaen. Det er dén, der giver pizzaen sin flotte overflade og de karakteristisk ostetråde.
Til allersidst drysser du med tørret oregano, og så er ikke et øje tørt. Buon appetito!
Ingredienser
1 portion pizzadej | |
300 g mozzarella, revet | |
Tørret oregano | |
Kødsovs |
|
3 spsk. olivenolie | |
1 stort løg, hakket | |
1 fed hvidløg, i tynde skiver | |
1 gulerod, i små firkanter | |
1 tsk. salt | |
1 tsk. sukker | |
1 spsk. balsamico | |
400 g hakket oksekød | |
1 ds. flået tomat | |
1 spsk. tørret basilikum |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Der bliver 2 store eller 4 små pizzaer ud af denne opskrift |
2
Færdig
|
Start på pizzadejen nogle timer i forvejen (eller dagen før) |
3
Færdig
|
Steg løg, hvidløg, gulerødder, salt og sukker, til grøntsagerne bliver blanke, men ikke tager farve - det tager godt 10 minutter |
4
Færdig
|
Hæld balsamico ved og lad den fordampe |
5
Færdig
|
Hæld kødet ved og rutsj det rundt i gryden, til det er helt findelt |
6
Færdig
|
Hæld tomat og basilikum ved og lad det koge 10-15 minutter, til al væde er fordampet |
7
Færdig
|
Rul dejen ud og smør kødsovsen ud over pizzabundene |
8
Færdig
|
Drys med masser af mozzarellaost |
9
Færdig
|
Bag 5-6 minutter (gerne på en bagesten) midt i ovnen under grill |
10
Færdig
|
Drys tørret oregano på de færdigbagte pizzaer |