Ingredienser
-
200 g tatar
-
1 æggeblomme
-
1 spsk. olivenolie
-
1 spsk. skalotteløg, finthakket
-
2 spsk. mørk rom
-
Salt, peber
-
Kørvel
Et par ord om vores opskrift
De fleste forbinder nok tatar med kraftige smage som zittauerløg, peberrod, kapers, pickles – og det er faktisk synd. Det rå kød (gerne okseinderlår) smager forrygende i sig selv, mildt og blødt, men kødets sarte smagsnoter udraderes næsten i mødet med alle de stærkt-syrlige ting, vi normalt spiser til.
Prøv i stedet denne opskrift på en rørt tatar for livsnydere. Med få, blide smage, der giver det gode kød hovedrollen i den medrivende forestilling.
Æggeblomme er helt afgørende – både for smagen og konsistensen. Lidt god olivenolie for yderligere at blødgøre. Salt, peber naturligvis. Et nip skalotteløg for at give kontrast og knas. Og så en hyggelig, fadlagret rom, som fremhæver kødets bamsede velsmag. Sværere er det ikke.
Pynt gerne af med en kvist kørvel. Den er ikke bare køn; dens fine, raffinerede lakridssmag spiller smukt sammen med rommens fadpræg.
Rørt tatar er bredt anvendelig: Som en lille snack på en sprød kiks, som frokost på ristet rugbrød eller som hovedret med en dynge Superlette ovnfritter til.
Ingredienser
200 g tatar | |
1 æggeblomme | |
1 spsk. olivenolie | |
1 spsk. skalotteløg, finthakket | |
2 spsk. mørk rom | |
Salt, peber | |
Kørvel |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør alle ingredienser sammen (minus det grønne) |
2
Færdig
|
Form evt. som en sirlig hakkebøf |
3
Færdig
|
Pynt med en kvist kørvel. |