Ingredienser
-
3 spsk. olie
-
1 løg
-
2 fed hvidløg
-
30 g ingefær, frisk
-
1 chili (evt. uden kerner)
-
600 g gulerødder
-
100 g kartofler
-
15 kardemommekapsler, kornene
-
1 tsk. spidskommen
-
1 stjerneanis
-
2.5 tsk. salt
-
5 dl vand
-
1 dl fløde
-
1 dl appelsinsaft
-
1 spsk. citronsaft
-
1 bdt. koriander
Et par ord om vores opskrift
Rodfrugter er sund og billig mad i de lange, kolde vintermåneder, og vi danskere er da også flinke til at spise masser af kartoffelmos, brændende kærlighed, brød med rodfrugter, rodfrugter i fad, kartoffelsuppe med porrer, jordskokkesuppe osv. Men hvornår har du sidst spist en smuk, orange gulerodssuppe?
Gulerødder er vildt sunde! De styrker synet, regulerer vores blodsukker og virker endda kræftforebyggende (kilde). Men, men, men – hvis du skal have det fulde udbytte af gulerøddernes antioxidanter og andre sundhedsfremmende egenskaber, så er det faktisk bedst at koge eller stege dem. Gerne med lidt fedtstof. Ja, det lyder måske utroligt, men at spise gulerødderne rå er ikke den måde, du får mest ud af dem på.
Derfor er der meget positivt at sige om denne opskrift på spicy gulerodssuppe. Her får du gulerødderne i en opvarmet version med lidt fedtstof – oven i købet kombineret med hvidløg, ingefær, chili, appelsin og citron. Sundt med sundt på.
Den største udfordring med kogte eller stegt gulerødder er, at de bliver meget søde og fade i smagen. Lidt ligesom græskar. For at opnå en interessant smagsoplevelse er det nødvendigt at tilføje både syre (citron) og en ordentlig sjat krydderier.
Kardemomme, spidskommen og stjerneanis giver gulerodssuppen et indisk præg, som vi fuldender med at drysse med frisk koriander til sidst.
Spicy gulerodssuppe kan spises både som forret og hovedret. Denne portion rækker til 4 pæne forretter. Vil du servere lidt godt brød til, så prøv med disse nemme kuvertbrød.
Ingredienser
3 spsk. olie | |
1 løg | |
2 fed hvidløg | |
30 g ingefær, frisk | |
1 chili (evt. uden kerner) | |
600 g gulerødder | |
100 g kartofler | |
15 kardemommekapsler, kornene | |
1 tsk. spidskommen | |
1 stjerneanis | |
2.5 tsk. salt | |
5 dl vand | |
1 dl fløde | |
1 dl appelsinsaft | |
1 spsk. citronsaft | |
1 bdt. koriander |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Opvarm olien i en gryde og steg det finthakkede løg og hvidløg blankt ved lav varme |
2
Færdig
|
Hak ingefær og chili (evt. uden kerner) fint og hæld ned til løget |
3
Færdig
|
Skær gulerødder og kartofler i små stykker og hæld i gryden |
4
Færdig
|
Knus krydderierne sammen i morteren og hæld i gryden – det skal lige stege med nogle minutter |
5
Færdig
|
Hæld vand, fløde og appelsinsaft i gryden og lad suppen småsimre 25 minutter under låg |
6
Færdig
|
Blend suppen og smag til med citronsaft |
7
Færdig
|
Drys med hakket koriander |