Opskrift: Spicy gulerodssuppe
med ingefær, spidskommen og stjerneanis

0 0
Opskrift: Spicy gulerodssuppe

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olie
1 løg
2 fed hvidløg
30 g ingefær, frisk
1 chili (evt. uden kerner)
600 g gulerødder
100 g kartofler
15 kardemommekapsler, kornene
1 tsk. spidskommen
1 stjerneanis
2.5 tsk. salt
5 dl vand
1 dl fløde
1 dl appelsinsaft
1 spsk. citronsaft
1 bdt. koriander

Den sunde nordiske gulerodssuppe får et varmt pift af Indien her

Tilhører:
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Rodfrugter er sund og billig mad i de lange, kolde vintermåneder, og vi danskere er da også flinke til at spise masser af kartoffelmos, brændende kærlighed, brød med rodfrugter, rodfrugter i fad, kartoffelsuppe med porrer, jordskokkesuppe osv. Men hvornår har du sidst spist en smuk, orange gulerodssuppe?

Gulerødder er vildt sunde! De styrker synet, regulerer vores blodsukker og virker endda kræftforebyggende (kilde). Men, men, men – hvis du skal have det fulde udbytte af gulerøddernes antioxidanter og andre sundhedsfremmende egenskaber, så er det faktisk bedst at koge eller stege dem. Gerne med lidt fedtstof. Ja, det lyder måske utroligt, men at spise gulerødderne rå er ikke den måde, du får mest ud af dem på.

Derfor er der meget positivt at sige om denne opskrift på spicy gulerodssuppe. Her får du gulerødderne i en opvarmet version med lidt fedtstof – oven i købet kombineret med hvidløg, ingefær, chili, appelsin og citron. Sundt med sundt på.

Den største udfordring med kogte eller stegt gulerødder er, at de bliver meget søde og fade i smagen. Lidt ligesom græskar. For at opnå en interessant smagsoplevelse er det nødvendigt at tilføje både syre (citron) og en ordentlig sjat krydderier.

Kardemomme, spidskommen og stjerneanis giver gulerodssuppen et indisk præg, som vi fuldender med at drysse med frisk koriander til sidst.

Spicy gulerodssuppe kan spises både som forret og hovedret. Denne portion rækker til 4 pæne forretter. Vil du servere lidt godt brød til, så prøv med disse nemme kuvertbrød.

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olie
1 løg
2 fed hvidløg
30 g ingefær, frisk
1 chili (evt. uden kerner)
600 g gulerødder
100 g kartofler
15 kardemommekapsler, kornene
1 tsk. spidskommen
1 stjerneanis
2.5 tsk. salt
5 dl vand
1 dl fløde
1 dl appelsinsaft
1 spsk. citronsaft
1 bdt. koriander
1 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Opvarm olien i en gryde og steg det finthakkede løg og hvidløg blankt ved lav varme

2
Færdig

Hak ingefær og chili (evt. uden kerner) fint og hæld ned til løget

3
Færdig

Skær gulerødder og kartofler i små stykker og hæld i gryden

4
Færdig

Knus krydderierne sammen i morteren og hæld i gryden – det skal lige stege med nogle minutter

5
Færdig

Hæld vand, fløde og appelsinsaft i gryden og lad suppen småsimre 25 minutter under låg

6
Færdig

Blend suppen og smag til med citronsaft

7
Færdig

Drys med hakket koriander

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Vietnamesiske rispapirruller med laks
forrige
Opskrift: Vietnamesiske rispapirruller med laks
Opskrift: Koldhævede fuldkornsboller
næste
Opskrift: Koldhævede fuldkornsboller
Opskrift: Vietnamesiske rispapirruller med laks
forrige
Opskrift: Vietnamesiske rispapirruller med laks
Opskrift: Koldhævede fuldkornsboller
næste
Opskrift: Koldhævede fuldkornsboller

Tilføj Din Kommentar