Ingredienser
-
0.5 spidskål
-
1 æble
-
2 stængler blegselleri
-
2 gulerødder
-
1 granatæble
-
Mynte
-
Dressing
-
1 æble
-
30 g ingefær
-
2 spsk. æbleeddike
-
3 spsk. olie
-
0.5 dl vand
-
0.25 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Spidskålssalat med æble er en kendt og elsket klassiker rundt omkring ved de danske middagsborde. Sprøde spidskålstrimler med søde æbler og overhældt med en eller anden hyggelig dressing – ofte brugt som tilbehør til frikadeller, koteletter og andre stegeretter.
I denne opskrift går vi lige skridtet videre med den dejlige smag af æbler kombineret med den mere neutrale spidskål. Som fyld i salaten skal der selvfølgelig æblestykker og granatæblekerner (foruden et drys gulerødder og blegselleri). Ikke den store nyhed i dét.
Den store æblenyhed gemmer sig i dressingen. Vi blender nemlig et helt æble med blandt andet æbleeddike og ingefær – og så kan du tro, din spidskålssalat pludselig smager af æble. Mums!
Ud over sin fantastiske smag har det blendede æble den store fordel, at det tilfører det lidt tørre spidskål en masse rund hygge – uden nævneværdig brug af fedtstof. Det er altså en salat, du sagtens kan spise, selv om du er på slankekur.
Et drys tørret eller frisk mynte på toppen fuldender en salat, du sent vil glemme.
Ingredienser
0.5 spidskål | |
1 æble | |
2 stængler blegselleri | |
2 gulerødder | |
1 granatæble | |
Mynte | |
Dressing |
|
1 æble | |
30 g ingefær | |
2 spsk. æbleeddike | |
3 spsk. olie | |
0.5 dl vand | |
0.25 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Snit spidskål i fine strimler, skær æble og grøntsager i mundrette stykker, pil kernerne ud af granatæblet |
2
Færdig
|
Blend alle ingredienser til dressing til en jævn masse |
3
Færdig
|
Bland dressing med æble og grøntsager, drys med granatæblekerner og mynte |