Ingredienser
-
Stegt laks
-
600 g laks
-
Salt, peber
-
0.5 dl olie
-
Dildsovs
-
6 spsk. græsk yoghurt
-
2 spsk. olivenolie
-
1 tsk. sennep
-
1 tsk. salt, peber
-
1 bdt. dild, finthakket
Et par ord om vores opskrift
Ikke meget mad er lettere og hurtigere at lave end stegt laks. Du skal bare stege laksebøfferne 3 minutter på hver side i rigelig olie og ved høj varme. Bum, så er der serveret!
Bare rolig, olien bliver liggende på panden bagefter, så det er ikke, fordi det er en specielt fedende opskrift. Grunden til, at der skal godt med olie på panden, er, at laksen er lettere at vende, og at den bliver helt sprød på begge sider. Det er drønlækkert.
Er der en krydderurt, der går godt sammen med al slags fisk, så er det dild. Du kan lave en lækker, varm dildsovs på 10 minutter. Men du kan også lave en skøn, kold dildsovs, som du her får opskriften på – den er endnu hurtigere og nemmere.
Som tilbehør til stegt laks med kold dildsovs er det svært at komme uden om en skål friskkogte kartofler. Ved siden af kan du sagtens servere en god salat, fx en italiensk tomatsalat.
Ingredienser
Stegt laks |
|
600 g laks | |
Salt, peber | |
0.5 dl olie | |
Dildsovs |
|
6 spsk. græsk yoghurt | |
2 spsk. olivenolie | |
1 tsk. sennep | |
1 tsk. salt, peber | |
1 bdt. dild, finthakket |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tag laksen ud af køleskabet 1 time før tilberedning, befri den for skind, del i aflange ‘bøffer’ og gnid med salt og peber |
2
Færdig
|
Efter 1 times marinering dupper du laksen tør |
3
Færdig
|
Varm olien op på en pande ved høj varme og steg laksen 3 minutter på hver side |
4
Færdig
|
Rør ingredienserne til dildsovs sammen, gerne i god tid |