Ingredienser
-
1 glaskål
-
4 gulerødder
-
200 g ærter
-
1 bdt. forårsløg
-
6 dl hønsebouillon
-
40 g smør
-
4 spsk. mel
-
1 spsk. esdragon
-
Salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Stuvede grøntsager er det mest geniale tilbehør til alle danskernes livretter: Frikadeller, krebinetter, koteletter, hakkebøffer og farspandekage.
Det smarte ved stuvede grøntsager er nemlig, at du både får flere forskellige slags grøntsager OG sovs på tallerkenen på én gang. Så nu mangler du faktisk bare de små, kogte kartofler.
Se også vores opskrifter på stuvet hvidkål og flødestuvede kartofler.
Denne omgang stuvede grøntsager består af glaskål, gulerødder, ærter og forårsløg. Glaskålen bliver netop lidt glasagtig at se på, når den bliver kogt let; smagen er mild og behagelig.
De 3 andre grøntsager ligger lige til højrebenet i en grøntsagsstuvning. Tricket er, at give alle 4 slags grøntsager præcis så meget (eller snarere lidt) varme, så de bliver møre uden at være udkogte. Der skal være en smule bid i.
Normalt laver man stuvning af mælk eller fløde, jævning, salt og peber. Sådan gjorde mormor i hvert fald.
Vi foreslår at koge grøntsagerne i hønsebouillon, jævne med en smørbolle og smage stuvningen til med det skønne bearnaisekrydderi esdragon. Det er bare mums.
Ingredienser
1 glaskål | |
4 gulerødder | |
200 g ærter | |
1 bdt. forårsløg | |
6 dl hønsebouillon | |
40 g smør | |
4 spsk. mel | |
1 spsk. esdragon | |
Salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Start med at forberede grøntsagerne: Skræl glaskålen og skær glaskål og gulerødder i 1 x 1 cm små tern - skær forårsløgene i 1 cm stykker |
2
Færdig
|
Kog glaskål og gulerødder 5 minutter under låg i den kogende bouillon |
3
Færdig
|
Ælt smør og mel sammen til en smørbolle |
4
Færdig
|
Rør smørbollen ud i bouillonen og tilsæt ærter og forårsløg |
5
Færdig
|
Kog 2 minutter uden låg |
6
Færdig
|
Tag gryden af varmen og rør knust esdragon + lidt salt og peber i |
7
Færdig
|
Servér straks |