Ingredienser
-
3 spsk. olie
-
200 g bacon
-
350 g røget medister
-
2 løg
-
2 fed hvidløg
-
2 gulerødder
-
2 spsk. paprika
-
1 tsk. timian
-
1 tsk. spidskommen, knust
-
0.5 tsk. salt
-
70 g tomatpuré
-
2 dl piskefløde
-
1 dl vand
-
1 kg kartofler, kogt
-
Persille
Et par ord om vores opskrift
Nej, svensk pølseret er overhovedet ikke spor svensk! Det er en helt igennem dansk opfindelse, en slags fattigmandsgullasch, som bare smager drøngodt, når den er lavet rigtigt.
I stedet for almindelige pølser bruger vi røget medister, som fås billigt i de fleste supermarkeder. Røget medister har konsistens og smag som fyldet i pølser, men skindet er lige til at tage af – så du slipper for det slaskede pølseskind i retten.
Som sagt er der noget gullaschagtigt over svensk pølseret. Derfor har vi udvidet med lidt flere krydderier – spidskommen og timian – som også smager godt i gullasch. Svensk pølseret er dog mildere, mere cremet og helt sikkert mere børnevenlig end den ungarske kødgryde.
Hov, et helt femte krydderi skal også nævnes: Bacon! Det saltede, røgede flæsk gør underværker i en svensk pølseret. Og alle vil klappe i hænderne, når du bruger lidt af det sprødstegte bacon som drys på retten. Mums!
Ingredienser
3 spsk. olie | |
200 g bacon | |
350 g røget medister | |
2 løg | |
2 fed hvidløg | |
2 gulerødder | |
2 spsk. paprika | |
1 tsk. timian | |
1 tsk. spidskommen, knust | |
0.5 tsk. salt | |
70 g tomatpuré | |
2 dl piskefløde | |
1 dl vand | |
1 kg kartofler, kogt | |
Persille |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær bacon i tynde strimler og steg dem sprøde i olien - gem lidt til pynt |
2
Færdig
|
Befri medisteren for skind, skær den i tern og steg med, når baconet er færdigt |
3
Færdig
|
Hak løg, hvidløg og gulerødder og steg med i 5 minutter sammen med bacon og pølse |
4
Færdig
|
Tilsæt krydderier, tomat, fløde og vand - læg låg på panden - og småkog 10 minutter |
5
Færdig
|
Tilsæt kartofler og småkog med i yderligere 5 minutter |
6
Færdig
|
Servér med hakket persille og sprøde bacontern |