Opskrift: Langtidsstegt lammekølle i ovn
med hvidløg, timian og korianderfrø

0 0
Opskrift: Langtidsstegt lammekølle i ovn

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 lammekølle, ca. 2 kg
3 fed hvidløg
3 spsk. rapsolie
1 spsk. timian
1 spsk. korianderfrø
1 spsk. salt
25 peberkorn

Dejligt mør lammekølle med en fantastisk smag

Tilhører:
  • Langtidsstegning
  • Paleo opskrifter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Lammekød deler danskerne: Nogle elsker den let ’vilde’ smag af lam, andre hader smagen af et godt hjerte. Med denne opskrift stryger vi alle lammeelskerne med håret – men samtidig betyder den raffinerede krydring og den gode stegeskorpe, at en del lammehadere nok alligevel vil kunne spise med.

Når det handler om ovnstegt lammekølle, skal der naturligvis hvidløg med ind i billedet. Det må man respektere. Til gengæld erstatter vi den traditionelle rosmarin med en blanding af timian og knuste korianderfrø, der fjerner lidt af lammets ’uldede’ smag.

Langtidsstegning gør det meste kød mørt og smelter samtidig fedtet af. Især lammefedt vil de fleste nok have sig frabedt, og sandt at sige er der ikke meget fedt tilbage på denne langtidsstegte lammekølle.

Temperatur: Hvis du bruger kødtermometer, skal lammekøllen ende med en kernetemperatur på 63-65 grader: Det er gennemstegt uden at være tørt. Ønsker du lammekødet mere rosa, skal kernetemperaturen være 61-63 grader.

Stegeskorpen smager fantastisk – sprød og krydret. I stedet for den traditionelle udskæring, hvor man skærer lammekøllen i tynde skiver, foreslår vi at skære køllen i firkantede klodser, så hvert stykke får et stort stykke sammenhængende stegeskorpe.

Som tilbehør til lammekølle kan du med fordel servere kartoffeltimbale, honningglaserede gulerødder og forårsløg og syltet rabarber. Et glas fyldig pinot noir til får englene til at synge.

Ingredienser

Antal personer:
1 lammekølle, ca. 2 kg
3 fed hvidløg
3 spsk. rapsolie
1 spsk. timian
1 spsk. korianderfrø
1 spsk. salt
25 peberkorn
3 fra 5 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Tag lammekøllen ud af køleskabet 1 time, før den skal steges

2
Færdig

Skær en masse små, ikke så dybe snit i lammekøllen

3
Færdig

Knus krydderierne og bland med de øvrige ingredienser til en pasta

4
Færdig

Gnid krydderpastaen godt ind i lammekøllens kød og fedt

5
Færdig

Læg i et fad og vikl et stykke bagepapir ned omkring kødet

6
Færdig

Varm ovnen op til 150 grader

7
Færdig

Steg lammekøllen 1,5 time med bagepapiret på næstnederste rille

8
Færdig

Fjern bagepapiret og steg 1 time mere

9
Færdig

Skru op til 225 grader og steg 15 minutter mere

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Supernemt chia rugbrød
forrige
Opskrift: Supernemt chia rugbrød
Opskrift: Nem risotto med asparges og mynte
næste
Opskrift: Nem risotto med asparges og mynte
Opskrift: Supernemt chia rugbrød
forrige
Opskrift: Supernemt chia rugbrød
Opskrift: Nem risotto med asparges og mynte
næste
Opskrift: Nem risotto med asparges og mynte

Tilføj Din Kommentar