Ingredienser
-
4 økoæg
-
80 g rørsukker
-
2 dl piskefløde
-
2 dl yoghurt
-
1 stang vanilje, kornene
-
40 g sukker
-
50 g nødder, groft hakket
Et par ord om vores opskrift
Selve isen er en blanding af flødeis og yoghurtis. Konsistensen er cremet, men også let og luftig. Fyldig uden at virke fed.
Vaniljesmagen kommer fra en rigtig vaniljestang, som du skærer igennem og skraber kornene ud af. Det er ikke billigt, men hold da op, hvor smager det meget bedre end vaniljesukker på dåse.
Nøddekrokant er utroligt nemt at lave og giver isen det dér lækre knas, som alle elsker.
Prøv også: Chokoladeis med orange, Lakridsis med stjerneanis, Citronis med citrongræs, Hyldeblomstis med ingefær
God fornøjelse med din hjemmelavede vaniljeis.
Ingredienser
4 økoæg | |
80 g rørsukker | |
2 dl piskefløde | |
2 dl yoghurt | |
1 stang vanilje, kornene | |
40 g sukker | |
50 g nødder, groft hakket |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk æggeblommer luftige med sukker og vanilje |
2
Færdig
|
Pisk æggehvider og fløde stive hver for sig |
3
Færdig
|
Bland de tre ting med yoghurten |
4
Færdig
|
Smelt de 40 g sukker på panden og rør nødderne grundigt rundt 1-2 minutter |
5
Færdig
|
Køl af, hak groft og rør i iscremen |
6
Færdig
|
Uden ismaskine skal du røre et par gange i isen under nedfrysning |