Ingredienser
-
200 g rå laks
-
20 g ingefær, revet
-
5 spsk. soya
-
3 spsk. lime
-
1 tsk. chiliflager
-
2 gulerødder
-
2 forårsløg
-
1 stilk blegselleri
-
0.5 bdt. koriander
-
0.5 bdt. dild
-
8 plader rispapir
-
Hoisinsovs
Et par ord om vores opskrift
Rispapirruller er det nye sort! De lækre, sunde hapsere går som varmt brød i sushiforretninger, vietnamesiske restauranter og andre madpushere med fingeren på pulsen.
Rispapirruller kaldes også friskruller eller vietnamesiske forårsruller. Rullerne består af en plade rispapir, der opblødes i vand (det tager 10 sekunder) og rulles sammen om forskelligt slags fyld. I Vietnam består fyldes ofte af kogte rejer eller kylling, sprøde fintsnittede grøntsager og masser af friske krydderurter.
Rispapirrullen dyppes herefter i en sovs og spises med fingrene eller med pinde. Den salt-søde-aromatiske hoisinsauce er genial at dyppe i. Du kan bl.a. købe hoisinsauce i asiatiske og velassorterede danske supermarkeder.
Herhjemme har fyldet i rispapirruller udviklet sig fra det sunde, sprøde til også at være noget med friterede rejer eller pulled duck (meget mørt andekød).
Laks er også meget brugt som fyld i rispapirruller, og her får du en variant, hvor den rå laks lige er marineret 15 minutter i ingefær, lime og soya. Det smager vanvittigt godt – og er vanvittigt sundt.
Det er faktisk ret let at rulle rispapirruller, for den våde rispapir klæber sammen af sig selv. Vi har beskrevet fremgangsmåden her, men du kan også google ‘rispapirruller youtube’ og tjekke metoden.
Servér rispapirruller som en snack eller forret – gerne med en kold øl (som i Vietnam) eller et glas kølig hvidvin til.
Du får 8 store vietnamesiske forårsruller ud af denne portion.
Ingredienser
200 g rå laks | |
20 g ingefær, revet | |
5 spsk. soya | |
3 spsk. lime | |
1 tsk. chiliflager | |
2 gulerødder | |
2 forårsløg | |
1 stilk blegselleri | |
0.5 bdt. koriander | |
0.5 bdt. dild | |
8 plader rispapir | |
Hoisinsovs |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær laksen i 1 cm tynde, aflange strimler og bland med ingefær, soya, lime og chili – lad marinere i mindst 15 minutter, gerne mere |
2
Færdig
|
Skær grøntsagerne i 0.5 cm tynde, aflange stave |
3
Færdig
|
Pluk koriander og dild i små buketter |
4
Færdig
|
Opblød 1 stykke rispapir ad gangen i lunkent vand (bare 10-15 sekunder) |
5
Færdig
|
Bred det bløde rispapir ud på et spækkebræt |
6
Færdig
|
Læg laks, grøntsagsstave og krydderurter på midten på tværs af rispapiret |
7
Færdig
|
Buk rispapir 3 cm ind på hver side hen over fyldet |
8
Færdig
|
Rul rispapiret væk fra dig på den lange led - så stramt som muligt - papiret klistrer så længe, det er fugtigt |
9
Færdig
|
Spis friskruller med fingrene og dyp i en lille skål hoisinsovs |