Ingredienser
-
600 g kogte kikærter
-
2 dl kogevand (eller lage fra dåsen)
-
0.5 dl olie
-
0.5 dl citronsaft
-
2 fed hvidløg
-
2 spsk tahin
-
2 tsk. spidskommen, knust
-
0.5 tsk. chilipulver
-
1.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Man ved præcis, hvordan lykken smager, når man sidder med en skål hummus (eller humus, som nogen staver det) og en håndfuld chips eller et pitabrød til at skovle op med. Det er simpelt hen verdens dejligste dip, og det er helt umuligt at stoppe, når man først er begyndt.
Planlægger du at lave din egen hjemmelavede hummus, kan du sagtens købe kikærter på dåse, hvis det skal være superlet. Men hvorfor ikke spare pengene og opnå en endnu mere autentisk smag ved at anskaffe en pose tørrede kikærter og tilberede dem selv?
Intet er lettere end at tilberede sine egne kikærter: Du sætter dem i blød i masser af vand natten over, kasserer vandet og koger kikærterne i rigeligt frisk vand 45-60 minutter. Til denne hummus opskrift skal du bruge ca. 300 g tørrede kikærter (svulmer op til dobbelt størrelse). Hvor svært kan det være?
Spicy Twists opskrift på hjemmelavet hummus giver et meget autentisk resultat. Som sagt er det en genial dip til hjemmebagte pitabrød, chips og kiks – som appetizer eller hyggesnack i løbet af aftenen. Vil du spise hummus til frokost, skal du muligvis spare på hvidløget.
Ingredienser
600 g kogte kikærter | |
2 dl kogevand (eller lage fra dåsen) | |
0.5 dl olie | |
0.5 dl citronsaft | |
2 fed hvidløg | |
2 spsk tahin | |
2 tsk. spidskommen, knust | |
0.5 tsk. chilipulver | |
1.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Blend det hele, til din hummus er grov og cremet |
2
Færdig
|
Servér evt. med hakket persille, sorte oliven og pitabrød |