Opskrift: Paprikagryde med kylling og bacon
- og sund grøn mos

0 0
Opskrift: Paprikagryde med kylling og bacon

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
200 g bacon
400 g kyllingefilet
2 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
200 g cherrytomater
2 spsk. paprika
20 peberkorn, knust
1 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. salt
1 spsk. æbleeddike
2.5 dl piskefløde
Grøn mos
800 g kartofler
1 broccoli
2 dl kogevand
3 spsk. cremefraiche
1 tsk. salt
0.5 bdt. persille

Mild, cremet og lækker gryderet for hele familien

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

  • Grøn mos

Et par ord om vores opskrift

Del

Paprikagryde er en slags gullasch – men med finere kød som mørbrad eller kylling og med en mild, cremet sovs lavet på fløde. Det er en klassisk dansk middagsret for både store og små.

I denne version erstatter vi den traditionelle tomatpuré med rigtige tomater. Det giver retten en friskere smag, og så er nyplukkede tomater samtidig sundere end noget, der kommer fra en dåse.

Om du bruger svinemørbrad, kylling eller kalkun – eller cocktailpølser for den sags skyld – ændrer ikke væsentligt på smagen og på tidsangivelserne. Vi brugte kylling, fordi det lige lå i køleskabet.

Hvis du kan få fat i et helt stykke bacon og skære i strimler, giver det bedre smag og mere bid end en pakke skiveskåret bacon. Men de tynde skiver røget gris kan også sagtens gå an.

Som sagt er paprikagryde en mild ret. Men kun, hvis du bruger den søde form for paprika. Med stærk paprika bliver retten tilsvarende stærk – med mindre du ændrer spiseskefulde til teskefulde.

Som tilbehør til paprikagryde serverer man normalt ris eller kartoffelmos. Vi foreslår dog en noget sundere grøn mos med kartofler, broccoli og persille. Mosen ser flot ud og smager enormt godt.

PS. Retten hedder paprikagryde – men vi synes, den er meget nemmere at tilberede på en sliplet-pande. Du bestemmer naturligvis selv.

Ingredienser

Antal personer:
200 g bacon
400 g kyllingefilet
2 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
200 g cherrytomater
2 spsk. paprika
20 peberkorn, knust
1 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. salt
1 spsk. æbleeddike
2.5 dl piskefløde
Grøn mos
800 g kartofler
1 broccoli
2 dl kogevand
3 spsk. cremefraiche
1 tsk. salt
0.5 bdt. persille
2 fra 5 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær bacon i mindre stykker - steg sprødt - stil til side

2
Færdig

Skær kyllingen i mundrette stykker - steg 2 minutter i baconfedtet - stil til side

3
Færdig

Skær grøntsagerne i små stykker - steg 10 minutter i baconfedtet (eller 3 spsk. olie) - til løgene bliver blanke, og tomaterne falder sammen

4
Færdig

Tilsæt krydderierne og steg med 1 minut

5
Færdig

Tilsæt eddike og piskefløde og kog ind ved svag varme i 10 minutter

6
Færdig

Tilsæt kylling og bacon, varm retten igennem

7
Færdig

Grøn mos

Skær kartofler og broccolistok i mindre stykker og hæld i en gryde

8
Færdig

Dæk grøntsagerne med vand og læg broccolibuketterne ovenpå (de skal kun dampes)

9
Færdig

Kog 10 minutter under låg

10
Færdig

Hæld vandet fra, men gem en god sjat kogevand

11
Færdig

Tilsæt cremefraiche, salt og den hakkede persille

12
Færdig

Blend alle ingredienser og servér rygende varm

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Hurtigt syltet rabarber
forrige
Opskrift: Hurtigt syltet rabarber
Opskrift: Luksus rejesalat med asparges
næste
Opskrift: Luksus rejesalat med asparges
Opskrift: Hurtigt syltet rabarber
forrige
Opskrift: Hurtigt syltet rabarber
Opskrift: Luksus rejesalat med asparges
næste
Opskrift: Luksus rejesalat med asparges

Tilføj Din Kommentar