Ingredienser
-
400 g hakket kalv/flæsk
-
2 mellemstore løg, revet
-
2 æg
-
2 spsk. havregryn
-
2 spsk. yoghurt
-
1 tsk. salt
-
1 tsk. allehånde
-
15 peberkorn, knust
-
25 g smør
-
4 spsk. olie
Et par ord om vores opskrift
Lad os starte med at røbe den første hemmelighed: Det krydderi, som får medisterpølse til at smage så godt, er allehånde. Det smager naturligvis også FANTASTISK i frikadeller.
Den anden hemmelighed er, at frikadeller uden mel og mælk bliver mere luftige. Især hvis du ikke rører farsen for længe og for hårdt – den må nemlig ikke blive klistret. At lave Danmarks bedste frikadeller er faktisk utroligt nemt og hurtigt.
Som lækkert tilbehør til frikadeller foreslår vi tre slags smørdampede grøntsager med citron og dild.
Ingredienser
400 g hakket kalv/flæsk | |
2 mellemstore løg, revet | |
2 æg | |
2 spsk. havregryn | |
2 spsk. yoghurt | |
1 tsk. salt | |
1 tsk. allehånde | |
15 peberkorn, knust | |
25 g smør | |
4 spsk. olie |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør alle ingredienser (minus fedtstof) hurtigt sammen til en fugtig fars |
2
Færdig
|
Lad farsen hvile køligt i 30 minutter |
3
Færdig
|
Form frikadellerne med en spiseske og den ene håndflade |
4
Færdig
|
Giv frikadellerne et lille tryk, så de bliver let flade, når du sætter dem på panden |
5
Færdig
|
Steg frikadellerne ved middelhøj varme i rigeligt fedtstof 5-7 minutter på hver side |