Ingredienser
-
100 g honning
-
200 g brun farin
-
125 g smør
-
2 æg
-
1 tsk. hjortetaksalt
-
1 tsk. kanel
-
1 tsk. tørret ingefær
-
10 nelliker, knust
-
10 kardemommekapsler, de knuste korn
-
500 g hvedemel
-
Glasur
-
140 g flormelis
-
1 æggehvide
Et par ord om vores opskrift
Selvfølgelig kan man spise honningkagehjerter hele året rundt – lige som flæskesteg, and, brune kartofler og risalamande. Men hånden på hjertet, er det ikke mest ved juletid, det sker?
Disse hjemmelavede honninghjerter dufter og smager i hvert fald præcis, som jul i Danmark har gjort i generationer. Kanel, nelliker, kardemomme, tørret ingefær … hvis du lukker øjnene og snuser godt ind, kommer du også til at tænke på brunkager, pebernødder og gløgg.
Det er en nem og sikker opskrift på honninghjerter. Det, der tager længst tid, er, at dejen lige skal stå og samle sig i køleskabet et par timer, før du kan rulle den ud og lave hjerter af den. Eller stjerner. Eller måner. Eller hvad du synes. Hvis du ikke har en form til at stikke dejen ud med, så brug en kniv – det gjorde vi.
Hvis der er nogle lækkersultne væsener i køkkenet samtidig med dig, så lad dem gerne nippe en lille luns af den rå dej. Den er smager vildt godt.
Når honninghjerterne er bagt, skal de lige køle af, før du kan pynte med glasur (eller smeltet chokolade?). Glasuren písker du af flormelis og æggehvide, så den bliver ret stiv. Lav en cornette, dvs. et kræmmerhus, af bagepapir, hæld glasuren i og klip et lille hul i spidsen: Nu er du klar til at skrive og pynte.
Du kan fx skrive God Jul eller bare Jul. Eller navnene på dem, der skal spise kagerne. Eller nogle sjove dekorationer. Ho, ho, ho!
Ingredienser
100 g honning | |
200 g brun farin | |
125 g smør | |
2 æg | |
1 tsk. hjortetaksalt | |
1 tsk. kanel | |
1 tsk. tørret ingefær | |
10 nelliker, knust | |
10 kardemommekapsler, de knuste korn | |
500 g hvedemel | |
Glasur |
|
140 g flormelis | |
1 æggehvide |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Smelt honning, farin og smør i en gryde - lad køle lidt af |
2
Færdig
|
Pisk æg, hjortetaksalt og krydderier i honningmassen |
3
Færdig
|
Rør melet i dejen og lad hvile 2 timer i køleskab, til dejen er ret hård |
4
Færdig
|
Rul ud til en plade på 0.8-1 cm tykkelse og stik/skær ud til hjerter |
5
Færdig
|
Bag ca. 12 minutter midt i en 200 grader varm ovn |
6
Færdig
|
Lad køle af, før du pynter med glasur |
7
Færdig
|
Pisk flormelis og æggehvide tykt med en elpisker |
8
Færdig
|
Lav et kræmmerhus af bagepapir og hæld glasuren i |
9
Færdig
|
Klip et lille hul i kræmmerhuset og skriv løs |
10
Færdig
|
God jul |