Ingredienser
-
20 g gær
-
2 dl mælk
-
1 æg
-
25 g smeltet smør
-
400 g hvedemel
-
1 spsk. sukker
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. kardemomme
Et par ord om vores opskrift
Vi har nok alle sammen en idé om, hvordan et perfekt pølsebrød skal være.
Først og fremmest skal det ideelle pølsebrød være let og luftigt. Det skal også være nemt at bide igennem, en smule sødt og gerne med en ganske let smag af kardemomme. Lidt ligesom hveder, faktisk.
Præcis sådan er disse pølsebrød. Det skal dog tilføjes, at du aldrig kan få hjemmelavede pølsebrød lige så fjerlette som de industrielt fremstillede.
Der er lidt mere mad i dine egne pølsebrød. Derfor vil de fleste nok kun kunne spise to pølsebrød med ristede eller kogte pølser og alt det andet gode tilbehør.
Apropos det nævnte tilbehør til pølsebrød og pølser; her er et par nyttige opskrifter
- Hjemmelavet pølse i svøb
- Hjemmelavet ketchup
- Hjemmelavede ristede løg
- Hjemmelavet agurkesalat
- Hjemmelavet remoulade
I en snæver vending kan du også bruge denne opskrift til at lave dine egne burgerboller af. Men ellers finder du en fremragende opskrift på burgerboller her.
PS. Du kan selv bygge en gourmet hotdog med disse pølsebrød. Men du kan også gå den modsatte vej og lave en simpel ”kradser”, dvs. en hotdog uden pølse.
Ingredienser
20 g gær | |
2 dl mælk | |
1 æg | |
25 g smeltet smør | |
400 g hvedemel | |
1 spsk. sukker | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. kardemomme |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør gær og mælk sammen |
2
Færdig
|
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt godt igennem |
3
Færdig
|
Lad hæve 30 minutter ved stuetemperatur |
4
Færdig
|
Form 6 tykke, glatte pølser á 12 cm, læg på bagepapir og lad hæve 30 minutter |
5
Færdig
|
Pensl evt. pølsebrødene med lidt sammenpisket æg |
6
Færdig
|
Bag 12-15 minutter midt i en 200 grader varm ovn |
7
Færdig
|
Lad køle af på en bagerist |