Opskrift: Mør og saftig højrebsbøf
perfekt stegt på grill

0 0
Opskrift: Mør og saftig højrebsbøf

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1000 g oksekotelet

Højrebsbøffer med ben - også kaldet oksekoteletter – er mums

Tilhører:
  • Nem og hurtig mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Oksekotelet – eller højrebsbøf med ben – er en lidt usædvanlig udskæring i Danmark. Måske har du hørt om cote de boeuf? Det er faktisk præcis det samme: En udskæring af højrebet inklusive ribben og flot fedtmarmorering. Blot er oksekoteletten tyndere skåret.

Det meste kød (og fisk) tilberedt ‘på ben’ er saftigere og smager af mere, end hvis benet er fjernet. Det samme gælder fx for svinekoteletter. Vælg derfor altid udskæringerne MED ben!

En oksekotelet skal i princippet steges som en almindelig bøf. Blot skal den have lidt længere tid over ilden, fordi kødet inde ved benet kræver mere varme.

Vi har stegt en stor oksekotelet (500 gram) på en kuglegrill, hvor de glødende briketter ligger i den ene halvdel, så den anden halvdel er fri til indirekte grillning. Sådan en svend rækker fint til 2 personer.

Som tilbehør til en oksekotelet kan du spise alle de gode sager, du plejer at spise som tilbehør til andre bøffer. Fx ovnfritter og en skøn, hjemmelavet bearnaise.

Ingredienser

Antal personer:
1000 g oksekotelet
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Tag din oksekotelet ud af køleskabet 1 time, før den skal steges

2
Færdig

Giv samtidig kødet et let lag salt - det kaldes gourmetsaltning og både mørner kødet og mindsker stegesvindet senere hen

3
Færdig

Læg din oksekotelet på en gennemvarm rist og grill 10 minutter (afhængig af tykkelsen) ved indirekte varme

4
Færdig

Grill 2-3 minutter på hver side over direkte varme, så kødet får farve og stegeskorpe

5
Færdig

Lad din oksekotelet hvile 10 minutter, før du krydrer med lidt ekstra salt og peber og skærer den ud i 0,5-1 cm tykke skiver

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Hjemmelavet kamillete mod forkølelse
forrige
Opskrift: Hjemmelavet kamillete mod forkølelse
Opskrift: Hyggeligt kardemommebrød
næste
Opskrift: Hyggeligt kardemommebrød
Opskrift: Hjemmelavet kamillete mod forkølelse
forrige
Opskrift: Hjemmelavet kamillete mod forkølelse
Opskrift: Hyggeligt kardemommebrød
næste
Opskrift: Hyggeligt kardemommebrød

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here