Ingredienser
-
1000 g oksekotelet
Et par ord om vores opskrift
Oksekotelet – eller højrebsbøf med ben – er en lidt usædvanlig udskæring i Danmark. Måske har du hørt om cote de boeuf? Det er faktisk præcis det samme: En udskæring af højrebet inklusive ribben og flot fedtmarmorering. Blot er oksekoteletten tyndere skåret.
Det meste kød (og fisk) tilberedt ‘på ben’ er saftigere og smager af mere, end hvis benet er fjernet. Det samme gælder fx for svinekoteletter. Vælg derfor altid udskæringerne MED ben!
En oksekotelet skal i princippet steges som en almindelig bøf. Blot skal den have lidt længere tid over ilden, fordi kødet inde ved benet kræver mere varme.
Vi har stegt en stor oksekotelet (500 gram) på en kuglegrill, hvor de glødende briketter ligger i den ene halvdel, så den anden halvdel er fri til indirekte grillning. Sådan en svend rækker fint til 2 personer.
Som tilbehør til en oksekotelet kan du spise alle de gode sager, du plejer at spise som tilbehør til andre bøffer. Fx ovnfritter og en skøn, hjemmelavet bearnaise.
Ingredienser
1000 g oksekotelet |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tag din oksekotelet ud af køleskabet 1 time, før den skal steges |
2
Færdig
|
Giv samtidig kødet et let lag salt - det kaldes gourmetsaltning og både mørner kødet og mindsker stegesvindet senere hen |
3
Færdig
|
Læg din oksekotelet på en gennemvarm rist og grill 10 minutter (afhængig af tykkelsen) ved indirekte varme |
4
Færdig
|
Grill 2-3 minutter på hver side over direkte varme, så kødet får farve og stegeskorpe |
5
Færdig
|
Lad din oksekotelet hvile 10 minutter, før du krydrer med lidt ekstra salt og peber og skærer den ud i 0,5-1 cm tykke skiver |