Ingredienser
-
4 spsk. olie
-
1 løg
-
1 tsk. spidskommen (hel)
-
2 tomater
-
2 fed hvidløg
-
1 grøn chili
-
2 tsk. garam masala
-
1 tsk. gurkemeje
-
4 æg
-
1 tsk. salt
-
0.5 bdt. koriander
Et par ord om vores opskrift
Anda bhurji hedder disse røræg på indisk. Anda betyder æg, bhurji er vist nok bare rettens navn.
Indiske røræg indeholder stegte løg, hvidløg, tomat og forskellige krydderier. Retten udgør et helt lille måltid, og da den er lynhurtig at tilberede, er anda bhurji derfor ekstremt populær street food overalt i Indien. Som tilbehør vil man typisk få serveret varm chapati/roti, paratha eller andre typer hvidt brød, fx toast med smør.
Prøv indiske røræg som et spændende, let krydret alternativ på morgenbordet eller til brunch i stedet for de traditionelle røræg og bacon. Vil du forkæle gæsterne ekstra, serverer du et glas himmelsk mango lassi i stedet for almindelig juice.
Fremgangsmåden, når du tilbereder en omgang indiske røræg, er ret enkel.
- Rist finthakket løg og spidskommen i lidt olie, til løgene bliver bløde – 5 minutter
- Tilsæt hakket tomat, hvidløg i tynde skiver, finthakket grøn chili, garam masala og gurkemeje – 2 minutter
- Tilsæt piskede æg og grofthakket koriander og steg færdig – 5 minutter
Bemærk: Indiske røræg – anda bhurji – skal steges ret tørre. Så steg gerne æggeblandingen ved relativt høj varme, mens du skraber bunden på gryden eller panden fri for æg.
Som i al anden indisk mad er der selvfølgelig mange meninger om krydderierne. Det allerbedste er, hvis du orker at lave din egen garam masala, som er en blanding af mange af de krydderier, der er uundværlige på det indiske subkontinent.
Men hvis det skal være lidt lettere, køber du en færdigblandet garam masala og supplerer med lidt hel spidskommen og gurkemeje.
Hertil kommer de krydrede smage fra grøn chili (hvis du kan skaffe det), frisk hvidløg og koriander. Ønsker du ikke retten så stærk, så drop bare chili.
Se også to andre spændende brunchopskrifter med æg:
Ingredienser
4 spsk. olie | |
1 løg | |
1 tsk. spidskommen (hel) | |
2 tomater | |
2 fed hvidløg | |
1 grøn chili | |
2 tsk. garam masala | |
1 tsk. gurkemeje | |
4 æg | |
1 tsk. salt | |
0.5 bdt. koriander |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Sæt olien over ved middelvarme i en gryde eller på en pande |
2
Færdig
|
Steg finthakket løg og hel spidskommen, til løgene begynder at blive bløde - 5 minutter |
3
Færdig
|
Tilsæt grofthakket tomat, hvidløg i tynde skiver, finthakket grøn chili, garam masala og gurkemeje - steg ca. 2 minutter, til saften fra tomaterne er fordampet |
4
Færdig
|
Tilsæt æg, der er pisket med salt, samt grofthakket koriander (også gerne stilkene) - steg i ca. 5 minutter, til æggene er færdige og ret tørre - du skal nok skrabe bunden på gryden eller panden ret flittigt undervejs |