Opskrift: Kogt torskerogn – sådan gør du
med citronskiver, laurbær og peber

0 0
Opskrift: Kogt torskerogn – sådan gør du

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
600 g frisk torskerogn
0.5 citron
15 peberkorn
5 laurbærblade
1 spsk. salt

Frisk torskerogn som bukser er en udsøgt delikatesse - og nem at lave

Tilhører:
  • Sund mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Frisk torskerogn kaldes også torskens bukser eller torskebukser. Det er en udsøgt delikatesse, som kan nydes både kold og varm, kogt og stegt, som frokost og som aftensmad.

Det er sæson for torskerogn i de kolde måneder januar, februar og marts, så det gælder om at slå til, når tid er – resten af året må vi nøjes med dåsetorskerogn, og det er altså ikke helt det samme. Forskellen er nærmest som mellem frisk tun og dåsetun.

Tro det eller ej, men størrelsen betyder altså noget. Især for tilberedningen. En torskerogn på 5-600 gram skal koge 30-40 minutter – halvt så store torskebukser skal have den halve tid.

Det er med torskebukser som med andre bukser: Man skal passe på, de ikke sprækker. Det gælder om at koge rognen ved så lav varme, at skindet holder – eller at pakke dem ind i bagepapir og sølvpapir og koge dem indpakket, som nogle foretrækker.

Vi vælger at koge torskerognen hel og ubeskyttet i en lage af citronskiver, laurbær, peber og salt. Herefter kan skindet pilles af rognen, der skæres i tykke skiver og steges i smør. Eller de kan spises, som de er med skind og det hele, og et skønt tilbehør af nykogte kartofler og en let syrlig sauce tartare.

Ingredienser

Antal personer:
600 g frisk torskerogn
0.5 citron
15 peberkorn
5 laurbærblade
1 spsk. salt
2 fra 5 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Læg torskerognen hel ned i en gryde og hæld vand ved, til det lige dækker

2
Færdig

Skær citronen i skiver, pres saften ned i vandet og kog også skallerne med

3
Færdig

Knus krydderierne mest muligt i en morter og hæld ned til bukserne

4
Færdig

Bring i kog ved mellemvarme, skru ned til lav varme og lad småsimre under låg i 40 minutter

5
Færdig

Servér varm eller kold

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Vegetarisk “stegt flæsk” og persillesovs
forrige
Opskrift: Vegetarisk “stegt flæsk” og persillesovs
Opskrift: 1 liter yoghurtis uden æg og sukker
næste
Opskrift: 1 liter yoghurtis uden æg og sukker
Opskrift: Vegetarisk “stegt flæsk” og persillesovs
forrige
Opskrift: Vegetarisk “stegt flæsk” og persillesovs
Opskrift: 1 liter yoghurtis uden æg og sukker
næste
Opskrift: 1 liter yoghurtis uden æg og sukker

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here