Ingredienser
-
800 g laks
-
1.5 spsk. salt
-
0.5 spsk. sukker
-
0.5 tsk. fennikelfrø, knust
-
0.5 tsk. korianderfrø, knust
-
Rygesmuld
Et par ord om vores opskrift
25 minutter. Længere tid tager det ikke, fra du lægger den rå fisk på grillristen, til du står med en let røget, gennembagt, men stadig saftig laks.
Røgsmagen er meget forfinet, slet ikke så markant som varmrøget laks fra fiskehandleren. Og laksens kød er lyserødt og porøst som efter dampning eller en tur i ovnen.
Vi bruger kuglegrill, hvor de glødende briketter placeres ude i siderne, mens laksen bages og ryges ved indirekte varme inde i midten af den røgfyldte grill.
Godt tilbehør til varmrøget laks er en fyldig kartoffelsalat og en sprød fennikelsalat. Et køligt glas chardonnay eller en pinot gris vil egne sig at drikke til.
Ingredienser
800 g laks | |
1.5 spsk. salt | |
0.5 spsk. sukker | |
0.5 tsk. fennikelfrø, knust | |
0.5 tsk. korianderfrø, knust | |
Rygesmuld |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Gnid laksen ind i krydderierne og marinér i mindst 2 timer |
2
Færdig
|
Placér rygesmulden i staniol eller foliebakker oven på de glødende briketter i hver side af grillen |
3
Færdig
|
Læg laksen i midten over en foliebakke |
4
Færdig
|
De nederste spjæld i grillen skal være åbne, mens spjældene i låget skal være halvlukkede |
5
Færdig
|
Giv laksen 25 minutters røg og indirekte varme |
6
Færdig
|
Laksen er færdig, når overfladen begynder at blive hvid |