Ingredienser
-
4 skiver rugbrød
-
4 kryddersildefileter
-
4 spsk. cremefraiche 38%
-
1 rødløg
-
1 glas kapers
-
1 bdt. dild
Et par ord om vores opskrift
Visse smage passer så overraskende godt sammen, at man uvilkårligt kommer til at smile, når man prøver dem første gang.
Søde jordbær med iskold fløde …
Nykogte rejer eller hummer med majonæse …
… og kryddersild med en klat fed cremefraiche!
Denne forrygende sildemad har været på Spicy Twists frokostborde i årtier. Og alle vores gæster ELSKER den.
Begejstringen må skyldes sildens syrligt-salt-søde smagsunivers iblandet komplekse krydderier, som fremstår endnu mere lysende i mødet med det kølige, friske surmælksprodukt…?
Til alt held er sildemadden ufatteligt let at smække sammen: På et stykke rugbrød lægges først kryddersilden (glem fedt eller smør), herpå en solid klat cremefraiche 38%, og til sidst pyntes af med kapers, rødløg og dild.
Selvklart smager den gode sildemad allerbedst med hjemmelavede kryddersild. Og på hjemmebagt rugbrød. Men mindre kan gøre det. Faktisk kan du i en snæver vending bruge en dåse matjesfileter som kryddersild, uden at en kat vil gø ad det.
Glemte vi at nævne, hvor godt en pilsnerøl og en duggende snaps smager til?
Se også vores andre gode sildeopskrifter:
Ingredienser
4 skiver rugbrød | |
4 kryddersildefileter | |
4 spsk. cremefraiche 38% | |
1 rødløg | |
1 glas kapers | |
1 bdt. dild |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær sildefileterne i 3-4 stykker og placér på rugbrødet |
2
Færdig
|
Fordel en klat cremefraiche på hver sildemad |
3
Færdig
|
Pynt med tyndt skårne skiver rødløg, kapers og dild |