Ingredienser
-
1 blomkålshoved
-
3 spsk. majsstivelse
-
3 æg
-
0.5 tsk. salt, peber
-
3 dl kogevand
-
1 dl rasp
-
1 dl parmesan, revet
-
0.5 dl olivenolie
Et par ord om vores opskrift
Denne opskrift på blomkålsgratin er meget nemmere og hurtigere end en traditionel blomkålsgratin. Den er også langt sundere.
Alligevel lover vi højt og helligt, at denne fnuglette blomkålsgratin smager mindst lige så godt som den gammeldags. Konsistensen er silkeblød, smagen af blomkål er mild og behagelig, skorpen på toppen er fin og sprød.
Ideen med den nye blomkålsgratin er at introducere en anderledes slags tilbehør til grillmad. Vi har jo allerede kartofler på grill, grøntsager på grill, asparges med bacon på grill og flutes på grill.
Blomkålsgratinen skal have 35 minutter på indirekte grill. Det betyder, at du fx kan stille den i grillen samtidig med en omgang lørdagskylling på grill eller udbenet lammekølle på grill.
På den måde udnytter du varmen dobbelt og har samtidig lækkert tilbehør klar præcis til tiden.
Lider du af mælkeallergi, kan du lave en laktosefri blomkålsgratin ved at udelade parmesanen.
Ingredienser
1 blomkålshoved | |
3 spsk. majsstivelse | |
3 æg | |
0.5 tsk. salt, peber | |
3 dl kogevand | |
1 dl rasp | |
1 dl parmesan, revet | |
0.5 dl olivenolie |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær blomkål inkl. stok i buketter og passende stykker |
2
Færdig
|
Kog blomkål 3 minutter i spilkogende vand - dryp straks af og gem kogevandet |
3
Færdig
|
Pisk majsstivelse, æg, salt og peber sammen |
4
Færdig
|
Pisk den angivne mængde kogevand i æggeblandingen lidt ad gangen |
5
Færdig
|
Smør en rugbrødsform med olie og hæld blomkål + æggeblandingen i |
6
Færdig
|
Bland rasp og parmesan og fordel over (den ret våde) blomkåls- og æggeblanding |
7
Færdig
|
Dryp olivenolien over |
8
Færdig
|
Bag på indirekte grill i 35 minutter |