Ingredienser
-
500 g pasta
-
3 spsk. olivenolie
-
3 store løg, hakket
-
3 fed hvidløg, i tynde skiver
-
3 gulerødder, i små firkanter
-
1 tsk. salt
-
1 tsk. sukker
-
1.5 spsk. balsamico
-
500 g hakket oksekød
-
1 ds. flået tomat
-
1.5 spsk. tørret basilikum
-
100 g parmesan, fintrevet
-
Friske basilikumblade
Et par ord om vores opskrift
Spaghetti / pasta med kødsovs er en klassiker i næsten alle danske hjem. Vi har fået det hjemme hos mor, vi har smagt det på restaurant, vi har lavet det selv – og vi har alle sammen en klar idé om, hvordan en god kødsovs skal smage.
Med denne opskrift lover vi, at du får en kødsovs, der smager helt, helt rigtigt – og den er oven i købet virkelig nem at lave. En halv time tager det: Så er du parat med en kødsovs, du vil være stolt af at servere for hvem som helst.
Du får lige et par nyttige tips, der gør din pasta med kødsovs lidt mere autentisk italiensk, end du er vant til.
TIP 1:
Når du har kogt pastaen, så lad være med at hælde vandet fra i en sigte, men kun gennem en sprække mellem låg og gryde. Der må nemlig gerne være en sjat af det salte kogevand tilbage, som skal med i sovsen. Det giver smag, og stivelsen i pastaen jævner sovsen en smule.
TIP 2:
Kog pastaen med sammen med sovsen det sidste par minutter, så pasta og sovs tager smag af hinanden. Det giver en meget mere harmonisk smagsoplevelse, end når du bare hælder sovsen over pastaen inde ved bordet.
TIP 3:
Lad være med at lave for meget og for tynd sovs. Vi danskere har det med at overgøre tingene, mens italienerne er langt mere nøjsomme. Det pudsige er, at retten ikke bliver bedre af at svømme rundt i kødsovs, tværtimod.
Køb en god, tør pasta, hvis du ikke laver den selv. De færreste friske pastaer er værd at sætte tænderne i. Og put rigeligt med salt i kogevandet, lige som med kartofler.
Ingredienser
500 g pasta | |
3 spsk. olivenolie | |
3 store løg, hakket | |
3 fed hvidløg, i tynde skiver | |
3 gulerødder, i små firkanter | |
1 tsk. salt | |
1 tsk. sukker | |
1.5 spsk. balsamico | |
500 g hakket oksekød | |
1 ds. flået tomat | |
1.5 spsk. tørret basilikum | |
100 g parmesan, fintrevet | |
Friske basilikumblade |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog pastaen efter anvisningerne, med rigeligt salt i vandet |
2
Færdig
|
Steg løg, hvidløg, gulerødder, salt og sukker, til grøntsagerne bliver blanke, men ikke tager farve - det tager godt 10 minutter |
3
Færdig
|
Hæld balsamico ved og lad den fordampe |
4
Færdig
|
Hæld kødet ved og rutsj det rundt i gryden, til det er helt findelt |
5
Færdig
|
Hæld tomat og basilikum ved og lad det småsnurre 10-15 minutter |
6
Færdig
|
Der skal stadig danne sig væde oven på sovsen, når den står og småkoger, men ikke de store mængder |
7
Færdig
|
Hæld pastaen samt en sjat (1/2 dl) kogevand ned i sovsen og lad småboble med et par minutter |
8
Færdig
|
Øs en portion op til hver og drys med parmesan og friske basilikumblade |