Ingredienser
-
1 citron, saft og skal
-
3 spsk. græsk yoghurt
-
2 spsk. honning
-
0.5 spidskål
-
2 æbler
-
2 gulerødder
-
1 bdt. mynte
-
200 g blåbær
Et par ord om vores opskrift
Spidskålssalat med æbler er en klassiker her til lands, og mange vælger at lave salaten med mormordressing (piskefløde, citron, sukker). Her på siden har vi længe haft en lidt sundere opskrift på spidskålssalat à la moderne mormor.
Den skønne ved de fleste spidskålssalater er, at smagen er mild, indholdet er sprængfyldt med fibre og vitaminer, og salaten er enormt let at lave. Spidskålssalat er oven i købet billig mad og passer perfekt som tilbehør til frikadeller, laks, kylling og alle danskernes andre livretter.
Vi kan kort sagt ikke få nok af spidskålssalater. Og derfor må vi naturligvis også have en udgave med æbler og blåbær. “Æbler og blåbær?” spørger du mistænksomt. “Jamen, er vi så ikke henne i afdelingen for morgenmad eller dessert?”
”Både-og,” svarer vi cool. For en spidskålssalat med æbler og blåbær – og en dressing rørt af citron, honning og mynte – befinder sig ganske rigtigt i den mumsede ende af skalaen. Men hvem siger, at man ikke må spise en mumset salat til frikadellerne eller den stegte kylling?
Faktisk vil vi påstå, at det er nemmere at få børn og grøntsagsforskrækkede mænd til at spise denne salat end næsten alt andet grønt tilbehør. Den smager jo sødt og dejligt. Men bare rolig, selv om den smager fantastisk, er det stadig en vildt sund salat … og for at det ikke skal blive alt for tuttenuttet, putter vi også lige lidt gulerødder i.
Salaten kan holde sig flere dage på køl. Værsgo at knase.
Ingredienser
1 citron, saft og skal | |
3 spsk. græsk yoghurt | |
2 spsk. honning | |
0.5 spidskål | |
2 æbler | |
2 gulerødder | |
1 bdt. mynte | |
200 g blåbær |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør citron, yoghurt og honning sammen |
2
Færdig
|
Snit kål, æbler og gulerødder halvfint, hak mynten fint |
3
Færdig
|
Bland alting sammen og servér |