Ingredienser
-
Dressing
-
3 æggeblommer
-
1.5 tsk. salt
-
0.5 dl olivenolie
-
0.5 saft af citron
-
Skal af 1 citron
-
1.5 bæger cremefraiche 38%
-
1 bdt. frisk estragon, hakket
-
3 spsk. tørret esdragon, knust
-
Peber
-
Fyld
-
1 bdt. grønne asparges
-
1 æble
-
1 rødløg
-
5 dampede kyllingebryster
-
2 pk. sprødstegt bacon i skiver
Et par ord om vores opskrift
Den hjemmelavede gammeldags hønsesalat med bacon, masser af mayonnaise og bløde, hvide asparges smager pragtfuldt på et stykke ristet, hvidt brød. En ærkedansk frokostfavorit.
Har du mod på en anelse mere smag og knas, men er stadig på udkig efter lidt rar comfort food, der hygger om ganen? Så kunne denne opskrift måske være sagen.
Vi erstatter meget af mayonnaisen med cremefraiche. De kogte, hvide asparges udgår til fordel for rå, grønne. Og esdragon får en vigtig birolle i stedet for karry.
Men bare rolig: Der er stadig bacon på toppen, og den cremede fornemmelse i munden er bevaret. Vi taler kun om en nænsom justering af den mumsede hønsesalat (som i virkeligheden er en kyllingesalat).
PS. Stavblender er at foretrække, når du pisker dressingen, men du kan også bruge et almindeligt piskeris.
PPS. En pudsig detalje er, at dressingen også kan bruges som kold bearnaisesovs til en rød bøf.
Ingredienser
Dressing |
|
3 æggeblommer | |
1.5 tsk. salt | |
0.5 dl olivenolie | |
0.5 saft af citron | |
Skal af 1 citron | |
1.5 bæger cremefraiche 38% | |
1 bdt. frisk estragon, hakket | |
3 spsk. tørret esdragon, knust | |
Peber | |
Fyld |
|
1 bdt. grønne asparges | |
1 æble | |
1 rødløg | |
5 dampede kyllingebryster | |
2 pk. sprødstegt bacon i skiver |
Sådan gør du
1
Færdig
|
DressingPisk æggeblommer og salt sejt |
2
Færdig
|
Pisk olie i lidt ad gangen |
3
Færdig
|
Pisk citronsaft i |
4
Færdig
|
Rør de øvrige ingredienser i |
5
Færdig
|
AnretningSkær asparges i meget tynde skiver, hak æblet groft og bland i dressingen |
6
Færdig
|
Spred dressingen i bunden af et fad |
7
Færdig
|
Drys det finthakkede rødløg ud over |
8
Færdig
|
Drys grove tern af dampet kylling ud over |
9
Færdig
|
Drys med lidt frisk eller tørret esdragon |
10
Færdig
|
Pynt af med sprødt bacon i mindre stykker |