Opskrift: Sprød hønsesalat i nye klæder
med esdragon, asparges, æble og bacon

0 0
Opskrift: Sprød hønsesalat i nye klæder

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Dressing
3 æggeblommer
1.5 tsk. salt
0.5 dl olivenolie
0.5 saft af citron
Skal af 1 citron
1.5 bæger cremefraiche 38%
1 bdt. frisk estragon, hakket
3 spsk. tørret esdragon, knust
Peber
Fyld
1 bdt. grønne asparges
1 æble
1 rødløg
5 dampede kyllingebryster
2 pk. sprødstegt bacon i skiver

Rå asparges giver hønsesalaten et hyggeligt (og sundt) knas

Ingredienser

  • Dressing

  • Fyld

Et par ord om vores opskrift

Del

Den hjemmelavede gammeldags hønsesalat med bacon, masser af mayonnaise og bløde, hvide asparges smager pragtfuldt på et stykke ristet, hvidt brød. En ærkedansk frokostfavorit.

Har du mod på en anelse mere smag og knas, men er stadig på udkig efter lidt rar comfort food, der hygger om ganen? Så kunne denne opskrift måske være sagen.

Vi erstatter meget af mayonnaisen med cremefraiche. De kogte, hvide asparges udgår til fordel for rå, grønne. Og esdragon får en vigtig birolle i stedet for karry.

Men bare rolig: Der er stadig bacon på toppen, og den cremede fornemmelse i munden er bevaret. Vi taler kun om en nænsom justering af den mumsede hønsesalat (som i virkeligheden er en kyllingesalat).

PS. Stavblender er at foretrække, når du pisker dressingen, men du kan også bruge et almindeligt piskeris.

PPS. En pudsig detalje er, at dressingen også kan bruges som kold bearnaisesovs til en rød bøf.

Ingredienser

Antal personer:
Dressing
3 æggeblommer
1.5 tsk. salt
0.5 dl olivenolie
0.5 saft af citron
Skal af 1 citron
1.5 bæger cremefraiche 38%
1 bdt. frisk estragon, hakket
3 spsk. tørret esdragon, knust
Peber
Fyld
1 bdt. grønne asparges
1 æble
1 rødløg
5 dampede kyllingebryster
2 pk. sprødstegt bacon i skiver
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Dressing

Pisk æggeblommer og salt sejt

2
Færdig

Pisk olie i lidt ad gangen

3
Færdig

Pisk citronsaft i

4
Færdig

Rør de øvrige ingredienser i

5
Færdig

Anretning

Skær asparges i meget tynde skiver, hak æblet groft og bland i dressingen

6
Færdig

Spred dressingen i bunden af et fad

7
Færdig

Drys det finthakkede rødløg ud over

8
Færdig

Drys grove tern af dampet kylling ud over

9
Færdig

Drys med lidt frisk eller tørret esdragon

10
Færdig

Pynt af med sprødt bacon i mindre stykker

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Luksus ingefær-gravad laks
forrige
Opskrift: Luksus ingefær-gravad laks
Opskrift: En sovset medisterpølse
næste
Opskrift: En sovset medisterpølse
Opskrift: Luksus ingefær-gravad laks
forrige
Opskrift: Luksus ingefær-gravad laks
Opskrift: En sovset medisterpølse
næste
Opskrift: En sovset medisterpølse

Tilføj Din Kommentar