Ingredienser
-
300 g laksesteaks
-
0.25 spidskål
-
100 g ærter, friskbælgede
-
2 avocadoer
-
4 forårsløg
-
4 tomater
-
8 radiser
-
Dressing
-
4 spsk. cremefraiche 38%
-
3 spsk. olie
-
2 spsk. limesaft
-
0.5 bdt. finthakket koriander
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. sukker
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Vi danskere elsker laks. Om den rosa-orange fisk er rå, dampet, stegt, rimmet, gravad, koldrøget eller varmrøget betyder ikke så meget. Vi spiser laks på alle tænkelige måder.
At servere laks til forret er en klassiker. Det går du aldrig galt i byen med. Men hvad med at parre laksen med en cremet dressing og lidt sprøde grøntsager? En mild laksesalat er den ideelle forret.
Vi har valgt at give laksesalaten et eksotisk twist med lime og koriander. Men du kan sagtens bruge citron og fx purløg eller esdragon i stedet. Også grøntsagerne kan varieres i det uendelige. Brug dem, der er friske og sprøde lige nu.
Servér laksesalat med hjemmebagte flutes/ og et glas kølig Riesling.
Ingredienser
300 g laksesteaks | |
0.25 spidskål | |
100 g ærter, friskbælgede | |
2 avocadoer | |
4 forårsløg | |
4 tomater | |
8 radiser | |
Dressing |
|
4 spsk. cremefraiche 38% | |
3 spsk. olie | |
2 spsk. limesaft | |
0.5 bdt. finthakket koriander | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. sukker | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Læg laksesteaks med skindsiden nedad i en gryde og hæld 1 dl vand ved |
2
Færdig
|
Damp laksen i 5 minutter og lad den stå med låg på yderligere et par minutter |
3
Færdig
|
Pil kødet af laksen i mundrette stykker, snit grøntsagerne i passende stykker |
4
Færdig
|
Anret laks og grøntsager på tallerkener, rør dressingen og hæld over |