Ingredienser
-
400 g bacon eller letsaltet flæsk i tykke skiver
-
3 spsk. sukker
-
1.2 kg æbler, i både
-
4 rødløg, i tynde både
-
1 spsk. æbleeddike
-
10 små kviste timian eller 2 spsk.
Et par ord om vores opskrift
Æbleflæsk er skøn mormormad fra før, verden gik af lave. Dengang kostede saltet flæsk ikke mange basseører, og æblerne samlede man bare op ude på græsplænen, så alle havde råd til en omgang æbleflæsk.
Vi har truffet nogle vigtige valg i den evindelige diskussion om æbleflæsk: Ja, der skal løg i, for det giver retten en mere interessant smag. Og ja, æbleflæsk smager allerbedst, hvis grisen er røget og/eller saltet. Men i en snæver vending kan fersk flæsk naturligvis også bruges.
Uanset om du spiser din æbleflæsk til frokost eller som aftensmad, smager den godt med en skive groft rugbrød under. Mere end dét behøver du ikke her i livet.
Hvor lang tid æbleflæsket skal stå og snurre, og hvor meget sukker der skal puttes i, afhænger af, hvilken type æbler du bruger. Madæbler er selvfølgelig de letteste at have med at gøre, men hvis du står med en håndfuld spiseæbler, så prøv med dem. Måske koger de ikke helt ud, men der må da også gerne være en smule bid i, ikke sandt?
Ingredienser
400 g bacon eller letsaltet flæsk i tykke skiver | |
3 spsk. sukker | |
1.2 kg æbler, i både | |
4 rødløg, i tynde både | |
1 spsk. æbleeddike | |
10 små kviste timian eller 2 spsk. |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Start med at stege flæsket og sæt det til side |
2
Færdig
|
Gem 3 spsk. af fedtet og smelt sukkeret heri |
3
Færdig
|
Tilsæt æbler, løg, eddike og timian - og læg låg på panden |
4
Færdig
|
Steg, til æblerne er så møre, som du bedst kan lide dem |
5
Færdig
|
Smag til med mere sukker eller eddike, hvis det er nødvendigt |
6
Færdig
|
Servér med det stegte flæsk og rugbrød |