Ingredienser
-
3 spsk. olie
-
200 g kartofler, tykke skiver
-
4 æg
-
50 g parmesan, revet
-
0.5 tsk. salt
-
Peber
-
4 skiver skinke, grofthakket
-
Persille, finthakket
Et par ord om vores opskrift
Æggekage er gammel, dansk husmandskost – mættende, velsmagende, let at bikse sammen i en fart. Og selv om æg er steget meget i pris siden gamle dage, er en æggekage stadig overkommelig for de fleste budgetter.
Æggekage med kartofler (på spansk: Tortilla) er en god måde at udnytte en rest kolde kartofler fra dagen i forvejen til at lave en hurtig frokost. Har du ingen kolde kartofler, må du koge nogle i en fart.
Parmesanosten i æggekagen kan sagtens undværes eller erstattes af fx Vesterhavsost eller Emmentaler. Ost smager bare GODT i forbindelse med æg og kartofler.
Yderligere velsmag tilfører vi med et drys hakket skinke og persille på toppen. Du kunne også bruge røget laks og purløg.
Et stegetip: Opvarm panden godt, inden du hælder fedtstof på, og lad også fedtstoffet varme igennem, før du tilføjer de øvrige ingredienser. Det giver en pænere stegeflade og hindrer, at æggekagen brænder på. Dette tip gælder i øvrigt for al stegning.
Servér æggekage med kartofler med et stykke groft rugbrød og eventuelt et glas kølig humle.
Ingredienser
3 spsk. olie | |
200 g kartofler, tykke skiver | |
4 æg | |
50 g parmesan, revet | |
0.5 tsk. salt | |
Peber | |
4 skiver skinke, grofthakket | |
Persille, finthakket |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Varm pande og olie godt igennem og fordel kartoffelskiverne på panden |
2
Færdig
|
Pisk æg, ost, salt og peber sammen og hæld over kartoflerne |
3
Færdig
|
Læg låg på panden og steg ved middelhøj varme i 10 minutter |
4
Færdig
|
Drys med skinke og persille |