Ingredienser
-
150 g mørk chokolade
-
2 dl piskefløde
-
4 økoæg, hvider og blommer
-
3 spsk. sukker
-
2 spsk. kakao
-
3 spsk. appelsinsaft
-
20 Toms Orangegrene, grofthakket
-
1 økoappelsin, fine strimler af skallen
Et par ord om vores opskrift
Der findes to skoler inden for chokolademousse: I den ene bruger man flødeskum som pynt, i den anden rører man flødeskummet i for at få en mere luftig mousse. Vi tilslutter os klart sidstnævnte skole.
Faktisk går vi så stærkt ind for den fnuglette mousse, at vi oven i købet rører piskede æggehvider i. Det er der også en del, der undlader.
Appelsin smager fantastisk sammen med chokolade. Vi bruger både appelsinsaft og –skal – og pynter med Toms skønne Orangegrene. Du kan give den ekstra gas med en skefuld Cointreau til hver af de voksne ved servering.
Ingredienser
150 g mørk chokolade | |
2 dl piskefløde | |
4 økoæg, hvider og blommer | |
3 spsk. sukker | |
2 spsk. kakao | |
3 spsk. appelsinsaft | |
20 Toms Orangegrene, grofthakket | |
1 økoappelsin, fine strimler af skallen |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Smelt chokoladen over vandbad |
2
Færdig
|
Pisk æggehvider og flødeskum stift hver for sig |
3
Færdig
|
Pisk æggeblommer, sukker, kakao og appelsinsaft godt sammen |
4
Færdig
|
Pisk den flydende chokolade ned i æggemassen |
5
Færdig
|
Vend æggehvider og flødeskum i æggemassen |
6
Færdig
|
Hæld moussen i dessertglas og stil køligt i 2 timer |
7
Færdig
|
Pynt med hakkede Orangegrene og appelsinskal |