Ingredienser
-
1 kg kartofler
-
1 løg, finthakket
-
1 fed hvidløg, knust
-
2 dl piskefløde
-
1 dl mælk
-
125 g revet ost
-
2 tsk. dijonsennep
-
0.5 muskatnød, revet
-
1.5 tsk. salt
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Kan vi blive enige om, at flødekartofler skal være præcis sådan her:
- møre uden at være udkogte…
- saftige uden at være svømmende…
- let sprøde på overfladen uden at være brændte…
- smage godt uden at være alt for markante…
Hvis vi er enige om alt dette, så har du fundet den helt rigtige og bedste opskrift på flødekartofler. Det er en grundopskrift på en ganske almindelig omgang flødekartofler, som alle kan lide. Og opskriften er oven i købet utroligt let at følge.
Har du særlige ønsker til dine flødekartofler, kan det naturligvis også lade sig gøre. Du kan tilføje alle de ting, som du godt kan lide: Porrer, mere ost, timian, paprika, chili, whatever. Eller du kan fjerne ost eller bytte om på forholdet mellem fløde og mælk.
Flødekartofler smager så godt, at du kan spise dem direkte af fadet. Men du kan også servere flødekartofler som tilbehør til al slags rødt oksekød, lam, glaseret skinke, stegt kylling – og som det ‘grønne’ indslag på en buffet.
Ingredienser
1 kg kartofler | |
1 løg, finthakket | |
1 fed hvidløg, knust | |
2 dl piskefløde | |
1 dl mælk | |
125 g revet ost | |
2 tsk. dijonsennep | |
0.5 muskatnød, revet | |
1.5 tsk. salt | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skræl kartoflerne og riv dem i papirtynde skiver på slidsen af dit rivejern, et mandolinjern - eller skær dem så tyndt, du kan |
2
Færdig
|
Bland alle de øvrige ingredienser i en stor skål |
3
Færdig
|
Vend kartoffelskiverne godt rundt i flødeblandingen |
4
Færdig
|
Hæld det hele over i et smurt, ildfast fad |
5
Færdig
|
Bag flødekartoflerne 45 minutter på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn |
6
Færdig
|
Hvis du ønsker mere farve på kartoflerne, så flyt dem en rille op i ovnen og slut af med 5-7 minutter ved 225 grader |