Ingredienser
-
Tærtedej
-
160 g smør
-
125 g hvedemel
-
125 g speltmel
-
1 æg
-
1 tsk. salt
-
Fyld
-
250 g gulerødder, revet
-
250 g blomkål, grofthakket
-
100 g rødløg, i tynde både
-
200 g hamburgerryg, små tern
-
100 g hytteost
-
100 g cremefraiche
-
100 g parmesan, revet
-
3 æg
-
3 tsk. timian
-
0.5 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
Et par ord om vores opskrift
I denne skønne grøntsagstærte har vi brugt rå blomkål, gulerødder og rødløg, men du kan sagtens bruge andre grøntsager; de må bare ikke være for vandholdige. Vi bruger også rå hamburgerryg – du kan også bytte ud med skinke, stegt bacon eller helt undvære kød.
Opskriften på tærtedej er en grunddej, som du kan anvende til alle madtærter. Du kan putte alle mulige slags mel i dejen, bare du ender med 250 g i alt.
Du kan servere grøntsagstærte varm, kold og lunken – til aftensmad eller frokost, som tilbehør eller mellemmåltid eller som forret med en blandet salat.
Ingredienser
Tærtedej |
|
160 g smør | |
125 g hvedemel | |
125 g speltmel | |
1 æg | |
1 tsk. salt | |
Fyld |
|
250 g gulerødder, revet | |
250 g blomkål, grofthakket | |
100 g rødløg, i tynde både | |
200 g hamburgerryg, små tern | |
100 g hytteost | |
100 g cremefraiche | |
100 g parmesan, revet | |
3 æg | |
3 tsk. timian | |
0.5 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Brug hænderne til at blande ingredienserne til dejen sammen |
2
Færdig
|
Tryk dejen jævnt ud i en stor tærteform, så også siderne er dækket - stil køligt i 1 time |
3
Færdig
|
Bag dejen 15 minutter ved 180 grader (pyt med, at den buler let bagefter) |
4
Færdig
|
Bland alle ingredienser til fyldet godt sammen og hæld over den forbagte dej |
5
Færdig
|
Bag 30 minutter ved 180 grader |