Ingredienser
-
1 kg kartofler
-
1 stort løg
-
1 fed hvidløg
-
3 spsk. havregryn
-
2 æg
-
1.5 tsk. salt
-
1 tsk. timian
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Så bliver det ikke lettere at lave kartoffelpandekage. Eller sundere. Hvis du laver disse kartoffelpandekager i ovnen, slipper du både for at bruge fedtstof og for besværet med at vende de porøse pandekager på en pande (hvor de tit falder fra hinanden).
Efter et roligt ophold på 30 minutter i ovnen står du med en pladefuld lækre, sprøde kartoffelpandekager, der bare smager helt perfekt.
Kartoffelpandekage er ren, sund vegetarmad. Og hvis du vil holde stilen, serverer du en dejlig, blød broccoli hummus til. Det er næsten som kartofler med sovs – endda en meget sund og velsmagende sovs
Men traditionelt bruger man jo kartoffelpandekager som tilbehør til stegt kød eller fisk – ofte som alternativ til rösti eller pommes Anna. Faktisk egner disse kartoffelpandekager sig perfekt som tilbehør til bøffer, oksemørbrad eller andet rødt kød.
Ingredienser
1 kg kartofler | |
1 stort løg | |
1 fed hvidløg | |
3 spsk. havregryn | |
2 æg | |
1.5 tsk. salt | |
1 tsk. timian | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Riv kartoflerne ned i et viskestykke og pres, pres, PRES væden fra |
2
Færdig
|
Riv løg groft og hvidløg fint |
3
Færdig
|
Rør alle ingredienser sammen i en skål |
4
Færdig
|
Form med hænderne 9-10 flade, halvtykke pandekager direkte på et stykke bagepapir - de er ret fugtige, men hæver jo ikke, så de kan stå tæt sammen |
5
Færdig
|
Bag 30 minutter i en 225 grader varm ovn |