Ingredienser
-
Saltet laks
-
500 g laks
-
3 spsk. salt
-
2 spsk. sukker
-
2 tsk. fennikelfrø
-
2 tsk. korianderfrø
-
10 peberkorn
-
Citroncreme
-
125 g cremefraiche 38%
-
0.5 citron, saft og skal
-
1 tsk. sukker
-
0.5 tsk. salt
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Vi kalder det saltet laks, men kunne lige så vel sige gravad laks. For vi taler om præcis det samme – rå laks, der er marineret et par døgn i en blanding af salt, sukker og krydderier.
Det er en utroligt enkel og nem frokostret eller forret, og alligevel smager den som at være på besøg på en af de kostbare nynordiske Michelin-restauranter.
Skær den saltede laks ud i kraftige, saftige klodser og server med hvidt brød, en frisk citroncreme og denne sprøde fennikel/æblesalat med pastis.
Ingredienser
Saltet laks |
|
500 g laks | |
3 spsk. salt | |
2 spsk. sukker | |
2 tsk. fennikelfrø | |
2 tsk. korianderfrø | |
10 peberkorn | |
Citroncreme |
|
125 g cremefraiche 38% | |
0.5 citron, saft og skal | |
1 tsk. sukker | |
0.5 tsk. salt | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Puds laksestykket fri for skind, fedt og misfarvet kød |
2
Færdig
|
Knus krydderierne og gnid laksen ind i blandingen |
3
Færdig
|
Lad laksen marinere 2 døgn i en frysepose i køleskabet |
4
Færdig
|
Vend laksen nogle gange i døgnet, hæld evt. vand fra |
5
Færdig
|
Børst synlige krydderier af, inden du skærer laksen for |
6
Færdig
|
Rør ingredienserne til citroncreme sammen |