Ingredienser
-
300 g rå laks, grofthakket
-
0.5 citron, saft og skal
-
2 æggeblommer
-
0.5 tsk. rosenpeber, knust
-
0.5 tsk. salt
-
2 skalotteløg, finthakket
-
1 æble, finthakket
-
1 bdt. esdragon, hakket
Et par ord om vores opskrift
Når danskere spiser rå fisk, sker det mest i form af sild, der er marineret i en sø af surt, sødt og kraftige krydderier. Mange er også hoppet ud i sushi’ens glæder, men igen har vi en tendens til at overdøve de fine fiskesmage med voldsomme doser soya og japansk peberrod (wasabi).
Rå fisk fortjener en bedre skæbne. Det smager forbløffende godt, det er ekstremt sundt, og det er klart bedre i miljøregnskabet end kød.
Laksetatar er en lækkerbisken for både børn og voksne. Men det skal være en god laks! Ikke den billige fra frysedisken. Køber du laksebøffer, er det superlet lige at skære skind og mørkt kød fra med en skarp kniv – og hakke det bløde, orange kød groft på spækkebrættet.
Den fede spise kræver naturligvis modspil. Rå fisk og citrus – citron eller lime – er hinandens bedste venner. Et nip skalotteløg giver kontrast og knas. Salt, peber naturligvis. Æggeblomme og esdragon tilfører noget næsten bearnaiseagtigt yammet. Og så den lette bitterhed fra rosenpeber, som er et overset krydderi på vores breddegrader.
Laksetatar kan bruges både som en lille snack på en sprød kiks eller som tapas eller forret med flutes eller ristet rugbrød til.
Ingredienser
300 g rå laks, grofthakket | |
0.5 citron, saft og skal | |
2 æggeblommer | |
0.5 tsk. rosenpeber, knust | |
0.5 tsk. salt | |
2 skalotteløg, finthakket | |
1 æble, finthakket | |
1 bdt. esdragon, hakket |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør alle ingredienser sammen og servér straks |