Opskrift: Lækker andesovs / brun sovs på den nemme måde
- med masser af smag og uden fløde

0 0
Opskrift: Lækker andesovs / brun sovs på den nemme måde

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1.2 l vand
Indvolde, vinger og evt. hals fra and
1 løg i kvarter
1 gulerod i grove stykker
5 laurbærblade
10 hele allehånde
10 peberkorn, let knust
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. sukker
Desuden
50 g smør
5 spsk. mel
Kulør

Følg vores opskrift på langtidsstegt and, så laver sovsen (næsten) sig selv

Ingredienser

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Denne opskrift på andesovs / brun sovs kræver, at du laver en langtidsstegt and (evt. efter vores opskrift).

Ideen er nemlig, at du placerer et fad med vand, urter og krydderier under anden, mens den står og hygger sig 4-5 timer i ovnen – og drypper dejlig kødsaft og fedt ned i fadet.

På den måde laver sovsen næsten sig selv. Bagefter skal du bare si sovsen, skumme fedtet af og piske en smørbolle og et par dråber kulør i. Det tager max. 10 minutter. Bum, så er der serveret!

Hvordan smager en lækker andesovs så? Tja, vi synes, den herlige brune sovs skal smage af den and, den skal spises til. Sovsen skal til gengæld hverken smage af portvin, rødvin, bouillon, krydderier. Eller fløde.

Især ikke af fløde! Der er i forvejen rigeligt med fedt i anden, i de brunede kartofler og i rødkålen. Hvis sovsen så også er fed, bliver I alle sammen ulideligt mætte (og tykke).

Se også vores opskrift på gammeldags brun sovs til flæskesteg.

Vi beregner hele 2 deciliter brun sovs til hver person. Hvis andesovsen ikke bliver spist på dagen, smager den fantastisk med kartofler og anderester dagen efter.

Du kan sagtens lave sovsen 100% klar dagen i forvejen eller om formiddagen. Ved servering skal du så bare varme sovsen langsomt op, så den ikke brænder på. Beregn 10 minutter.

På falderebet får du lige et par andre opskrifter, der kan være nyttige sammen med anden (ikke mindst juleaften og Mortens Aften):

Ingredienser

Antal personer:
1.2 l vand
Indvolde, vinger og evt. hals fra and
1 løg i kvarter
1 gulerod i grove stykker
5 laurbærblade
10 hele allehånde
10 peberkorn, let knust
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. sukker
Desuden
50 g smør
5 spsk. mel
Kulør
4 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Hæld de 9 første ingredienser i fadet, der skal stå under anden i ovnen under langtidsstegning – mindst 4 timer

2
Færdig

Når anden er stegt, hælder du indholdet af fadet i en sigte over din sovsegryde

3
Færdig

Skum fedtet af og gem til rødkål og pensling af anden

4
Færdig

Kog sovsen ind, til der er 2 dl tilbage per person

5
Færdig

Ælt smør og mel sammen til en smørbolle - smid i sovsen - pisk smørbollen ud i væsken - tilsæt kulør - og kog sovsen igennem 5 minutter

6
Færdig

Smag til med salt og peber

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Hjemmelavet gourmet hotdog
forrige
Opskrift: Hjemmelavet gourmet hotdog
næste
Opskrift: Langtidsstegt and som på restauranterne
Opskrift: Hjemmelavet gourmet hotdog
forrige
Opskrift: Hjemmelavet gourmet hotdog
næste
Opskrift: Langtidsstegt and som på restauranterne

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here