Ingredienser
-
1 tsk. salt
-
1 tsk. chiliflager
-
2 tsk. spidskommen, knust
-
2 tsk. korianderfrø, knust
-
2 rødløg
-
2 fed hvidløg
-
300 g kyllingefilet
-
3 spsk. olie
-
300 g frisk spinat
-
300 g revet mozzarella
-
6 tortillapandekager
-
3 spsk. olie
Et par ord om vores opskrift
Quesadillas er en art mexicansk pizza, hvor to tortillapandekager lægges sammen om ost samt dit yndlingsfyld og steges på panden eller bages lynhurtigt i ovnen.
Quesadillas kommer af det spanske ord for ost – queso (’kæso) – og betyder egentlig små ostekager. Når de er stegt/bagt færdige, er de sprøde, fyldt med lækker, smeltet ost og alle de gode sager, du foretrækker på en almindelig pizza. Det er derfor, vi vil påstå, at quesadillas bliver familiens nye livret!
Quesadillas er i øvrigt fuldstændigt guddommelig tømmermændsmad: De smager uforskammet godt, når kroppen skriger på burgers, pizza eller pulled pork, fordi den ikke ved bedre.
Basis i en quesadilla er to tortillapandekager (majspandekager). Dem kan du enten bage selv (nemme majspandekager), eller du kan købe dem færdige i supermarkedet.
Næste vigtige ingrediens er osten. Revet mozzarella eller cheddarost, som du også ville bruge på pizza, fungerer fint. Men du kan også rive gruyere eller vesterhavsost, hvis det skal være ekstra lækkert.
Fyldet er en smagssag. Det kan sagtens være tomatsovs og skinke. Men hvorfor ikke prøve denne nemme opskrift på krydret kylling og frisk spinat? Det går lynhurtigt, hvis du har en foodprocessor. Ellers kan du købe hakket kylling og selv hakke de øvrige ingredienser i hånden.
Vi foretrækker at stege vores quesadillas på panden i lidt olie, fordi de på den måde opnår den helt rigtige mumsede sprødhed. Uanset om du steger på panden eller bager i ovnen, skal quesadillaen vendes, så den bliver sprød på begge sider.
At vende quesadillaen på panden kræver et fladt låg eller en stor tallerken, som du holder ned mod den fyldte pandekage og vender på hovedet. Herefter lemper du quesadillaen tilbage på panden, så den nu bliver stegt på den anden side.
De færdige quesadillas skæres i mindre trekanter og serveres rygende varme med en lækker, crunchy guacamole.
Ingredienser
1 tsk. salt | |
1 tsk. chiliflager | |
2 tsk. spidskommen, knust | |
2 tsk. korianderfrø, knust | |
2 rødløg | |
2 fed hvidløg | |
300 g kyllingefilet | |
3 spsk. olie | |
300 g frisk spinat | |
300 g revet mozzarella | |
6 tortillapandekager | |
3 spsk. olie |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hæld krydderier løg, hvidløg og kyllingefilet skåret i grove stykker i foodprocessoren |
2
Færdig
|
Kør foodprocessoren nogle få sekunder, så du har en meget grov kyllingefars |
3
Færdig
|
Steg kyllingefarsen i olien på en pande, så den smuldrer og begynder at blive hvid |
4
Færdig
|
Tilsæt spinatbladene og steg ved høj varme, til de er faldet sammen, og væsken er fordampet – det tager 5-10 minutter |
5
Færdig
|
Gem fyldet i en skål, tør panden af, hæld lidt mere olie på og sæt blusset på middelvarme |
6
Færdig
|
Læg en tortillapandekage på panden, drys ost på, drys kyllingefyld på, drys ost på og pres en ny pandekage oven på |
7
Færdig
|
Steg 2-4 minutter og vend nu quesadillaen ved hjælp af et fladt låg eller en stor tallerken |
8
Færdig
|
Steg 2-4 minutter, tag quesadillaen af og gentag processen |
9
Færdig
|
Skær quesadillaerne i trekanter ved servering |