Ingredienser
-
12 rugkiks
-
1 bæger rygeost
-
6 skiver laks
-
1 bdt. purløg, finthakket
-
Olie
-
Citron
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Der er ingen hokuspokus over denne nemme og lynhurtige lille appetizer, tapas, hapser, snack, forret, eller hvad du vil kalde det.
Sagen er bare, at røget laks og rygeost smager forrygende godt sammen. Den fede fisk oven på den lidt tørre, friske ost – begge dele med en let smag af røg.
Hvis der er kommen på rygeosten, så skrab den gerne af. Smagen af kommen forstyrrer laksen, som gerne skal stå helt fremme i smagsbilledet.
Du kan servere de små laksemadder på rugkiks, gourmetknækbrød eller til nød ristet rugbrød. Som ledsager til madderne smager et glas kølig chardonnay eller en syreholdig pinot gris dejligt til.
Beregn tre laksemadder til hver.
Ingredienser
12 rugkiks | |
1 bæger rygeost | |
6 skiver laks | |
1 bdt. purløg, finthakket | |
Olie | |
Citron | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Læg en tynd skive rygeost på hver kiks |
2
Færdig
|
Dryp et par dråber olie på rygeosten |
3
Færdig
|
Læg en halv skive laks ovenpå |
4
Færdig
|
Dryp et par dråber citron på laksen |
5
Færdig
|
Drys med purløg og kværn peber henover |