Ingredienser
-
4 stk. rugbrød
-
2 avocadoer
-
0.5 lime
-
4 tsk. græsk yoghurt
-
4 skiver røget laks
-
Chiafrø
-
Korianderblade
-
Flagesalt, peber
Et par ord om vores opskrift
Alle mennesker elsker avocado, blød og mumset som den er. Og kolossalt sund, heldigvis.
Avocadomadder er derfor et oplagt valg, når du skal finde på en lækker frokostret eller forret. Hertil røget laks, der passer næsten endnu bedre til den milde avocadosmag end rejer, som vi plejer.
Sørg for at skære rugbrødet så tyndt som muligt og riste det grundigt, så det bliver helt sprødt og knasende. Herpå lægger vi avocadoskiverne, drypper med lidt lime, så avocadoen ikke bliver brun, og fortsætter med en teskefuld græsk yoghurt, laks i strimler, et drys chiafrø og et par korianderblade.
Et duggende glas hvidvin smager ret godt til sådan en højtbelagt avocadomad, mildest talt.
Ingredienser
4 stk. rugbrød | |
2 avocadoer | |
0.5 lime | |
4 tsk. græsk yoghurt | |
4 skiver røget laks | |
Chiafrø | |
Korianderblade | |
Flagesalt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rist rugbrødet grundigt |
2
Færdig
|
Skær avocadoerne i pæne skiver og fordel på brødet |
3
Færdig
|
Dryp avocadoen med lidt limesaft |
4
Færdig
|
Træk en stribe græsk yoghurt hen over avocadoskiverne |
5
Færdig
|
Læg strimler af røget laks ovenpå |
6
Færdig
|
Drys med chiafrø, koriander, flagesalt og peber |